Aizvien vairāk sieviešu vēlas dzemdēt mājās. Lūk, kādēļ!

Dzemdības mājās

Tās sievietes, kuras atbalsta bērniņa dzimšanu mājās, apgalvo, ka tam ir iespējams sagatavoties iepriekš un tic, ka viss noritēs kā nākas. Mājās pat sienas palīdz, vīrs ir blakus – tas spēj aizstāt jebkuru ārstu. Sievietēm nav ne mazākās vēlmes pēc dzemdībām atdot savu mazulīti sveša cilvēka rokās, negribas, lai Slim**cā mazulis saķertu kādu infekciju, un negribas izjust to diskomfortu, kad jāierodas palātā.

Tik daudz stāstu ir dzirdēti, kad ārsts ir nepareizi pieņēmis dzemedības, padarot mazulīti par kropli uz mūžu.

 

Plusi dzemdēšanai mājās

 

  • Komforts

 

Mājas – mīļās mājas! Rāmums, mīļākās lietas, drošības sajūta un nav stresa, kāds ir brīdī, kad jāierodas Slim**cā.

 

  • Nestandarta pieeja dzemdību procesam

 

Dzemdības ūdenī, tupus, speciālās elpošanas taktikas, kas palīdz samazināt sāpes dzemdību laikā – tas viss ir iespējams, ja neatrodaties stingrā ārstu uzraudzībā. Internets sniedz daudz labu padomu, kā labāk dzemdēt mājās.

 

  • Mājas mikroflora

 

Mājās esošā mikroflora ar tur sastopamajām baktērijām un mikrobiem jau sen ir labi pazīstama gan māmiņai, gan mazulim. Mazāks risks, ka bērniņš saķers kaut kādu slimību, piemēram, zeltaino stafilokoksu.

 

  • Nekādu problēmu ar ārstiem

 

Nav nekādas komplikācijas pēc medikamentu lietošanas, nekādu membrānas perforāciju. Dzemdības nav Sli**ba, tās ir dabisks process.

Dzemdēšana mājās ir veselīga tikai tām sievietēm, kurām grūtniecība norit bez nekādām problēmām un gan viņas, gan mazuļa Vese***ai nekas nekaiš. Neparedzami atgadījumi dzemdēšanai mājās var izraisīt vai nu māmiņas, vai bērniņa nāvi, ko diemžēl paredzēt nav iespējams.

Vispārējie statistikas dati liecina, ka dzemdēšana mājās ir ļoti riskanta (vismaz mūsu valstī, nevis rietumos). Iedomājieties vien – ja sievietei, dzemdējot mājās, sākas neparedzētas komplikācijas, pie viņas mediķi var atsteigties pat ar helikopteri.

Tagad iedomājieties, kā var atgadīties dzemdību sākšanās brīdī – uz Slim**cu gluži vienkārši var nepaspēt, jo ir sastrēgumi, ceļa segums ir ļoti sliktā stāvoklī un, maigi sakot, tuvākā Slim**ca atrodas “aiz trejdeviņiem kalniem.” Ja ir nepieciešams steidzams ķeizargrieziens, to noteikti nespēs veikt ne vecmāte, kur nu vēl bērna tēvs. Ja sākas atklāta asiņošana, 40 sekunžu laikā iespējams pazaudēt litru asiņu. Šie visi faktori ir nopietni jāapsver pirms tiek pieņemts tāds lēmums.

Pastāstiet par šo arī citām sievietēm, varbūt tas palīdzēs pieņemt, viņuprāt, pareizāko lēmumu!

 

Leave a Comment