Alkoholisma pazīmes – pārbaudi, vai nemāni sevi!

“Alkohola atkarīgie visi kā viens uzskata, ka kontrolē savu “netikumu”. Ilgu laiku māna paši sevi, savus tuviniekus, darba devējus. Cer, ka iemācīsies dzert mēreni. Neesmu sastapis nevienu, kuram būtu atgriezusies mēra izjūta, lietojot alkoholiskos dzērienus,” saka narkologs J. Strazdiņš. Alkoholisms ir hroniska Sli**ba – uz visu mūžu, jo pat pēc vairāku gadu atturības alkoholu nav iespējams lietot kontrolēti. Vienīgais veids, kā to apturēt – nelietot alkoholiskos dzērienus vispār.

Kādas ir alkohola atkarības pazīmes? Pirmkārt, uzmācīga tieksme dzert alkoholu. Lai gan sākuma stadijā alkoholiķis spēj kontrolēt savus dzeršanas paradumus, ar laiku tomēr sāk dzert arvien vairāk un vairāk, līdz pilnībā zaudē kontroli.

Otrkārt, Sli**bas attīstība. Pieaugot izturībai pret alkoholu, efekta sasniegšanai nepieciešams daudz vairāk dzeramā. Zūd interese par saviem pienākumiem.

Lasi vēl: Lūk, ko alkohols patiesībā nodara tavai ādai, un cik ilgs ir tās atkopšanās process

Treškārt, abstinence. Pārstājot dzert, var rasties dažādas psihiskas un fiziskas Vese***as problēmas – nelabums, vemšana, stipras galvassāpes, drebuļi, nervozitāte, roku trīce.

Ceturtkārt, personības izmaiņas – alkohola ietekmē mainās raksturs, piemēram, cilvēks kļūst agresīvs, melīgs. Ar laiku pievienojas virkne nopietnu psihisku un fizisku traucējumu, piemēram, aknu ciroze. Ja neārstējas, tas var beigties ar pilnīgu personības degradāciju.

Avots:

Leave a Comment