Atklāti noslēpumi, ko patiesībā vīns, cukurs, glutēns un piens nodara tavai sejai

“Jau mirklī, kad pacienti ienāk manā kl**ikā, es varu pateikt, kādus pārtikas produktus viņi uzņem par daudz, – tikai paskatoties, kā noveco viņu seja,” stāsta speciāliste.

“Patiesībā es dažreiz sevi pieķeru pētām cilvēku sejas arī uz ielas. Es vēlos pieiet klāt svešiem cilvēkiem un pateikt, lai viņi pārstāj lietot piena produktus vai makaronus, jo viņu sejās ir redzams, ka uzturs nodara kaitējumu Vese***ai.”

“Nav iespējams precīzi noteikt, cik daudz ir par daudz, jo katram cilvēkam tas var būt atšķirīgi – jūsu draugs varētu bez problēmām izdzert litriem piena, kamēr jums pat mazs sviesta gabaliņš varētu nodarīt milzīgu kaitējumu.”

“Taču, ja varat noteikt sejas problēmu un maksimāli izvairīties no konkrētiem pārtikas produktiem, kas to izraisa, tad redzēsiet uzlabojumus.”

Nigma skaidro, kam jāpievērš uzmanība un ko darīt, lai uzlabotu sejas ādas stāvokli.

Vīna seja

vīna seja

Biežākie simptomi – izteiktas grumbas vai sarkanīgums starp acīm, noslīdējuši plakstiņi, paplašinātas poras, sausa āda, smalkas krunciņas uz vaigiem, sārti vaigi un deguns, kā arī izteiktas grumbas no deguna līdz mutes kaktiņiem.

Nigma to sauc par “vīna seju”, jo tā ļoti raksturīga sievietēm, kas gandrīz katru vakaru izdzer kādu glāzi vīna. Patiesību sakot, šīs novecošanas pazīmes veicina jebkāds alkohols.

Alkohols atūdeņo ādu, un tas pasliktina nelielu grumbu un krunciņu izskatu. Dziļas grumbas no deguna līdz mutes kaktiņiem var mazināties un izlīdzināties, ja pārstāj lietot alkoholu un mitrina ādu.

Alkohols satur daudz cukura, kas bojā kolagēnu – olbaltumvielu, kas nepieciešama ādas elastībai. Tāpēc paplašinās poras un noslīd plakstiņi.

Cukura seja

cukura seja

Biežākie simptomi – grumbas un krunciņas uz pieres, maisiņi zem acīm, seja izskatās sakritusies, sāpīgas pūtītes pa visu seju, plāna āda un gaišs/pelēks ādas tonis.

 Ja uzturā ir daudz cukura un rafinēto ogļhidrātu (piemēram, kūkās, smalkmaizītēs un baltajos rīsos), kas ātri pārtop cukurā, tad  āda nespēj saglabāt jauneklīgu izskatu.

Cukurs aktivizē procesu, kad liekās glikozes molekulas pielīp pie kolagēna, padarot elastīgās šķiedras stingras un neelastīgas.

Rezultātā āda sakrītas, kļūst plāna, un priekšlaicīgi parādās grumbas un krunciņas – parasti zem acīm, kur āda ir visjutīgākā un elastības trūkums ir izteiktāks.

Piena seja

piena seja

Biežākie simptomi: pietūkuši plakstiņi, maisiņi un tumši loki zem acīm, mazi, balti plankumi un uztūkumi uz zoda.

Katra no šīm pazīmēm var norādīt, ka organisms slikti pārstrādā pienu un piena produktus, piemēram, sieru, jogurtu un krējumu. Pārtikas nepanesība visbiežāk saistīta tieši ar piena cukuru, jeb laktozi.

Problēmas var parādīties arī vēlākajos gados, jo mēs zaudējam enzīmus, kas ļautu efektīvi pārstrādāt laktozi.

Glutēna seja

Glutēna seja

Biežākie simptomi – apaļi, sārti vaigi, tumšas krāsas plankumi ap zodu.

Daudzi no mums slikti panes glutēnu – olbaltumvielu, kas atrodama kviešos, miežos un rudzos. Tomēr daudz mazāk cilvēku cieš no celiakijas (tas ir autoimūns stāvoklis, kad organisms nepanes glutēnu un “uzbrūk” pats sev). Glutēns pastiprina iekaisumu, tāpēc seja var izskatīties uzpūtusies, iekaisusi un pietūkusi.

Tas ietekmē arī šūnas, kas izstrādā ādas krāsas pigmentu, kā rezultātā veidojas vecuma plankumi, kā  arī tumši pleķi uz zoda.

Nav nozīmes, cik daudz uztura bagātinātāju lieto vai cik bieži veic sejas pīlingu – ja parādās glutēna sejas simptomi, tad sejas izskatu var uzlabot vienīgi tad, ja pārstāj lietot glutēnu saturošus produktus.

Atsakieties no tā, dzeriet vairāk ūdens, uzņemiet šķiedrvielas, un sejas ādas krāsa uzlabosies, un atkal parādīsies arī vaigu kauli.

Avots: www.dailymail.co.uk

Leave a Comment