Atklāts, kā izturas pret sievietēm militārajā sfērā!

Par spīti tam, ka sievietes biežāk ieguvušas seksuālas traumas, gan cietušo vīriešu, gan sieviešu skaits liek veikt nopietnas pārdomas.

Viena no 5, ASV dienējošām sievietēm un viens no 71 vīrieša tiek pakļauts seksuālai vardarbībai,kādā savas dzīves posmā, abu dzimumu vidū aptuveni viens no 20 piedzīvo kādu citu seksuālās vardarbības piespiedu veidu.

Pētījuma ietvaros, par seksuālām traumām dienesta laikā, tika aptaujāti 60 tūkstoši veterānu, no tiem tikai 20563 pilnībā aizpildīja aptaujas anketas.

Daļa pētījuma koncentrējās uz seksuālām traumām, tika uzdoti jautājumi par to, vai dienesta laikā pētījuma dalībnieki ir saņēmuši nevēlamu seksuālo uzmanību (pieskaršanās, ievešana strupceļā, nepiedienīgas piezīmes vai seksuālu pakalpojumu lūgšana). Kādā citā daļā, tika jautāts vai pētījuma dalībniekiem kāds ar varu vai draudiem, uzspiedis seksuālus sakarus.

Abiem dzimumiem daudz biežāk izsacītas seksuāli aizskarošas piezīmes.

Aptuveni 41% sieviešu un 4% vīriešu izsacītas aizskarošas, seksuālas piezīmes, 9% sieviešu un mazāk par 1% vīriešu piedzīvojuši seksuālu uzbrukumu.

Pētījumu veikušie zinātnieki nav izbrīnīti par to, ka daudz biežāk no seksuālas vardarbības cieš sievietes, kā zināms, lielākā daļa militārajā jomā iesaistīto ir heteroseksuāli vīrieši.

Sieviešu starpā, vislielākais seksuālas vardarbības risks novērots jūras kājniecēm un flotē dienējošām sievietēm.

Pētījuma veicēji papildinājuši, ka kopš 2002. gada Veterānu administrācija veic universālo skrīningu seksuāla rakstura traumām.

Visiem seksuālu traumu upuriem nepieciešama plaša mēroga aprūpe, neatkarīgi no dzimuma. Ja tiktu piedāvāts šāda veida pakalpojums, šīs traumas ietekme uz militāristiem tiktu nozīmīgi samazināta.

Avots: foxnews.com

Leave a Comment