Bebru dziedzeru uzlējums: kam tas palīdz un kā jālieto

Bebru dziedzeru uzlējums – pagatavošana

Visbiežāk gatavo izvilkumu spirtā vai lieto kaltētus. Svaigus vispirms pēc iespējas rūpīgāk attīra no liekajiem audiem, bet nav jācenšas atbrīvoties no dziedzeros esošā sekrēta, citādi tie zaudē daļu vērtīgo sastāvvielu.

Uzlējumam sasmalcinātus dziedzerus aplej ar degvīnu un trīs dienas tur siltā, tumšā vietā, pēc tam aptuveni nedēļu – ledusskapī. Gatavs preparāts ir konjaka krāsā. Ja uzlējums kļuvis tumši brūns, tas ir ļoti stiprs un jālieto mērenāk vai jāatšķaida.

Lai arī: Kādas kaites ārstē “mednieku viagra” jeb bebra dziedzeru uzlējums

Izkaltētus bebra dziedzerus sīki sasmalcina, uzlej kvalitatīvu degvīnu (tīrs spirts nav nepieciešams), lai tie būtu pilnībā pārklāti, un tumšā, siltā vietā uzglabā vismaz divas nedēļas. Iekšķīgi dzer ne vairāk kā vienu deserta karoti rītos tukšā dūšā vai ārīgi ierīvē sāpošo vietu.

Var arī saberzt pulverī un pa naža galam lietot vienreiz dienā pirms ēšanas. Vēl labāk, ja ir iespēja iegādāties kapsulu apvalkus un tajos iepildīt sasmalcināto bebra dziedzeru pulveri, jo daudziem cilvēkiem tā garša var šķebināt vai pulvera daļiņas pielipt pie zobiem vai mutes gļotādas un ilgāku laiku saglabāt nepatīkamu aromātu. Tiesa, to mēdz radīt arī atraugas no bebru dziedzera uzlējuma.

Sausais preparāts piemērots cilvēkiem, kuriem ir alkohola nepanesība vai nav vēlams to lietot.

 

Arī interesanti: Brīnumainā ceriņu iedarbība uz mūsu veselību! Tauta medicīnas receptes! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

Avots:

aLA1

COMMENTS

Leave a Comment