Četri vienkārši padomi, kā aizgaiņāt sliktu omu

1. Dažkārt pēdēja lieta, ko vēlamies, kad esam nomākti, ir spert soli ārpus esošās situācijas. Taču, dodoties pastaigā un ieelpojot svaigu gaisu, tu ātri vien sajutīsies labāk. Centies soļot ātri pat tad, ja tas ir tikai piecu minūšu gājiens apkārt mājai. Pavēro dabu sev apkārt – ziedošas puķes un dzīvniekus, sajūti vēja liego pieskārienu. Neraugoties uz laika apstākļiem, dabai ir pārsteidzoši dziedinoša ietekme uz cilvēka psihi un garastāvokli.

2. Izveido sarakstu ar savām mīļākajām dziesmām, kuras liek tev pasmaidīt. Kad jūties nomākta, mūzika var palīdzēt tev ātri vien atgūt pozitīvāku noskaņojumu. Veidojot savu dziesmu pleilisti, centies izvēlēties skaņdarbus vai dziesmas, kas ir pacilājošas gan skanējuma, gan vārdu ziņā.

3. Dažkārt iemesls, kāpēc izjūtam nomāktību, meklējams mūsu pašu galvās, jo pārmērīgi fokusējamies tikai uz savām problēmām, trūkumiem un nedienām. Nav brīnums, ka šādā gadījumā mūsu seju nerotā plats smaids. Taču tā vietā, lai turpinātu malt galvā negatīvās domas, izveido sarakstu ar desmit lietām, par kurām jūties pateicīga šajā brīdī, šeit un tagad. Padomā par lietām un cilvēkiem, kas tavā dzīvē ienes prieku un laimi.

4. Mūsdienās draudzība nereti aprobežojas ar e-pastiem vai saziņu sociālajos tīklos. Lai gan šāds komunikācijas veids ir viegls un ērts, tajā iztrūkst patiesas cilvēciskas saiknes, kas patiešām dod prieku dvēselei. Kad jūties nomākta, dažkārt visvairāk nepieciešams sadzirdēt draudzenes vai drauga balsi, kas atgādina, ka tev šajā pasaulē ir reālas draudzības saites. Pārlūko telefonā savu draugu un tuvinieku sarakstu un vienkārši piezvani viņiem!

 

Avots: aLA1

Leave a Comment