Pagatavosim kaut ko noderīgu un viegli pagatavojamu jūsu virtuvē – divas iecienītākās un daudzpusīgās krēmu receptes
Vaniļas krēms ir viens no populārākajiem pildījumiem un pārklājumiem tortēm, jo tas piešķir desertiem maigu, krēmīgu tekstūru un bagātīgu garšu. Tam ir bieza, samtaina tekstūra, lieliski piemērota kā pildījums kūkām un eklēriem. Ja vēlies krēmīgu un bagātīgu garšu – v vaniļas olu krēms ir lieliska izvēle. Ja meklē gaisīgu un vieglu garšu – Chantilly krēms būs ideāli piemērots.
1. Vaniļas olu krēms
Neskatoties uz šķietamo vienkāršību, veiksmīgas olu krēma receptes atrašana ir liels panākums. Tāpēc tagad es priecājos dalīties ar jums savā receptē, kas ir noslīpēta līdz pilnībai.
Tas ir neparasti viegls un smalks, un tā galvenā priekšrocība ir daudzpusība. To var izmantot dažādiem desertiem – pildot eklērus, profitrolus, smilšu kūku groziņus, vafeļu rullīšus, smērēt uz kārtainās mīklas, medus vai vafeļu kūkām.
Sastāvdaļas:
Piens 500 ml
Cukurs 130 g
Dzeltenums 130 g
Ciete 40 g
Vaniļas pupiņas 2 vai 2 tējkarotes vaniļas cukura
Sāls šķipsniņa
Sviests 70 g
1. Atsevišķā traukā sajauciet 1/3 piena ar dzeltenumu + cieti. Sajauc atlikušo pienu ar cukuru + sāli + vaniļu. Atsevišķi pagatavojiet arī sviestu. 2. Piens + cukurs + vaniļa, uzlieciet uz plīts un nedaudz uzsildiet. Pēc tam pievienojiet maisījumu plānā strūklā līdz gludai. Nepārtraukti maisa ar putojamo slotiņu! Temperatūra uz plīts 1 vai arī g=ja jums ir gāzes plīts tad uz pašu minimumu.
3. Maisiet krēmu, līdz tas veido spēcīgu konsistenci. Noņem no uguns. 4.Pievieno sviestu (Ņemiet vērā! Ne vienā gabalā, bet šķēlēs
vairākās daļās. Lielā krējuma daudzumā eļļu pievieno pa posmiem). Sajauc līdz gludai masai.
5. Izkāš caur sietu. Saskaroties pārklāj ar pārtikas plēvi. Pārgriež vaniļas pāksti uz pusēm un uzmanīgi izņem vaniļas sēklas un pievieno pienam. Pienam pievieno arī pašu pāksti. Ja parastais vaniļas cukurs, tad ieteiktu ņemt smalku ar redzamiem melniem vaniļas punktiņiem.
2. Chantilly krēms
Tradicionāli Chantilly krēms ir visparastākā putukrējuma nosaukums ar pūdercukuru. Tomēr ar šo krēmu tas nav tik vienkārši – tas var būt vaniļas, laima, ogu, šokolādes, pilnīgi kā vien vēlaties! Lai to pagatavotu, krēmam pievieno vaniļas sēklas, laima sulu, ogu biezeni vai šokolādi, bet lielāko daļu veido krēms.
Ja izmantojam piedevas, tad Chantilly krēmu vajag vairākas stundas (ideālā gadījumā uz nakti) paturēt ledusskapī un tikai tad saputot. Arī labākai izturībai reizēm Chantilly pievieno želatīnu, kas padara krēmu stabilāku, nežūst ilgāk un saglabā reprezentablāku izskatu. Lieliski piemērots desertiem, konditorejas izstrādājumiem, saldējumam, kafijai un kūkām
Lasi vēl: Kūka “Burve”, kas patiesi spēj uzburt īstu svētku sajūtu kā lieliem tā maziem gaviļniekiem
Sastāvdaļas:
Krējums 33% – 150 ml
Cukurs – 150 g
Sausais loksnes želatīns – 12
Vaniļas pasta/pākstis – 1
Krējums 33% – 600 ml
Gatavošanas tehnoloģija:
1.Katliņā liek 33% krējumu (150g), cukuru un vaniļu un karsē vidējā temperatūrā, līdz cukurs izšķīst. 2.Atsevišķā bļodā iemērc želatīnu aukstā ūdenī. 3.Atsevišķā bļodā ielej 33% krējuma un noliek malā. 4.Siltu krējumu sajauc ar želatīnu un lej krējumā (600ml) un saputo ar blenderi (sajauc) un liek plēvē ledusskapī uz 12-14h, lai stabilizējas.
5.Pirms darba – sakuļ mikserī, līdz veidojas stingras virsotnes. Nesaputota krējuma derīguma termiņš ir 2 dienas pēc tā atvēršanas. Tik ilgi to var turēt ledusskapī ja pievienojat augstāk minētos produktus papildus krāsas, garšas iegūšanai. Noteikti dalies ar saviem rezultātiem! Novēlu jums visiem panākumus un uz drīzu tikšanos!