Dabas līdzekļi pret iekaisušām vēnām. Uzlējumi, ziedes, apliekamie!

Uzlējumi

Augu maisījumu uzlējumu pagatavošana
Visi komponenti iepriekš jāsasmalcina kafijas dzirnaviņās vai gaļas maļamajā mašīnā un jāsajauc vienādās daļās. Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar litru karsta ūdens, uzkarsē līdz viršanai, 10 minūtes vāra slēgtā traukā uz lēnas uguns, pēc tam kopā ar visiem biezumiem pārlej termosā un atstāj uz nakti.

Dzer pa 100-150 ml pusstundu pirms ēšanas. Garšas uzlabošanai var saldināt ar medu vai ievārījumu.

Lasi arī: Kādas sievietes viņu piesaista, balstoties uz viņa Zodiaka zīmi!

Uzlējumiem izmantojamie maisījumi

* Sajauc: kalmes saknes, bērza pumpurus, māteres, amoliņa un trejdaivu sunīša lakstus, deviņvīruspēka ziedus un māllēpes lapas.

* Sajauc: brūkleņu lapas, blusu sūrenes, vīgriezes un mazā mārsila lakstus,
ālantes helēnijas saknes, kliņģerīšu ziedus.

* Sajauc: maura sūrenes, māteres, lielās strutenes un cigoriņu lakstus (vai cigoriņu saknes), āboliņa un kumelīšu ziedus, pieneņu saknes, māllēpju lapas, pupiņu vārsnes.

* Sajauc: kalmes un ālantes helēnijas saknes, amoliņa un tīruma kosas lakstus, irbenes ogas vai mizu, ceļteku lapas.

* Sajauc: pupiņu vārsnes, bērza un aveņu lapas, mazā mārsila un amoliņa lakstus, āboliņa ziedus, pieneņu saknes.

* Sajauc: brūkleņu, krāšņās vēlziedes un ceļteku lapas, maura sūrenes un tīruma kosas lakstus, kliņģerīšu ziedus.
Pirmo ārstēšanās gadu fitomaisījumus lieto nepārtraukti, mainot tos ik pēc 2-
2,5 mēnešiem. Pēc tam – pa atsevišķiem kursiem, starp katru ievērojot 7-10 dienu pārtraukumu.
Regulāri lietojot, uzlabošanās jaušama jau pēc 2-3 nedēļām, taču noturīgu efektu var sasniegt tikai ilgstošas un regulāras lietošanas (8-12 mēnešu un ilgāk) gaitā.
Tromboflebīta ārstēšanai var izmantot arī ziedes un apliekamos, taču šīs procedūras veicamas ar zināmu piesardzību.

Ziedes
Ziedes pagatavošana

Jebkuras ārstnieciskās ziedes pagatavošanai ņem 3 ēdamkarotes attiecīgā augu maisījuma pulvera, 100 ml karsta ūdens un pa 75 g cūku iekštaukus (vai sviestu) un augu eļļu.

Augu maisījuma pulveri aplej ar karstu ūdeni, nepārtraukti maisot, 5 minūtes vāra uz lēnas uguns. Sagatavoto masu sajauc ar izkausētiem cūku iekštaukiem (var arī ar nesālītu sviestu) un augu eļļu. Pēc tam atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Ziedēm izmantojamie augu maisījumi

* Sajauc: zalkšu sūrenes un pieneņu saknes, kumelīšu, kliņģerīšu un āboliņa ziedus, amoliņa un lielās strutenes lakstus, linsēklas, piparmētru un eikalipta lapas.

* Sajauc: As**szāļu, vībotņu, trejdaivu sunīša, amoliņa, parastās vīgriežu, ancīšu, mazā mārsila un baltdadža lakstus, aveņu un krāšņās vēlziedes lapas, dadža saknes un pļavas āboliņa ziedus.

* Sajauc: āboliņa un deviņvīruspēka ziedus, māllēpju un ceļteku lapas, alkšņu čiekurus, trejdaivu sunīšu un As**szāļu lakstus.

* Sajauc: zalkšu sūrenes saknes, linsēklas, vībotņu un cigoriņu lakstus, krāšņās vēlziedes, māllēpju un eikalipta lapas (vai As**szāles lakstus), kliņģerīšu, kumelīšu un vīgriežu ziedus.

Ziedes lietošana

Ziedi pabiezā kārtiņā uzziež problemātiskajai vietai. Virsū uzliek divkārt salocītu marli, polietilēna plēvi un apsaitē. Dienas laikā apsēju maina 3 reizes.

Apliekami
Apliekamajiem izmanto tādus pat maisījumus kā uzlējumiem un arī gatavo tieši tāpat, tikai ūdens jāņem uz pusi mazāk, proti, ½ litrs.

Pagatavotajā uzlējumā samitrina 4-6 kārtās salocītu marli, lieko mitrumu izspiež, pieliek problemātiskajai vietai, apklāj ar polietilēnu un piesaitē.

Apliekamie dienas laikā noteikti jāmaina 2-3 reizes.

Vēl dažas receptes

* Labus rezultātus vēnu varikozes un tromboflebīta ārstēšanā dod no rudzu miltiem un medus pagatavoti plācenīši. Tie lieliski noņem iekaisumu ap brūcītēm. Plācenīšus kājām piesaitē uz 2 diennaktīm.

* Efektīvs rezultāts ir arī parastās lazdas lapu uzlējumam. Jaunās un ēnā izžāvētās lapiņas gatavo kā tēju – 1 ēdamkaroti aplej ar glāzi karsta ūdens. Dzer 4 reizes dienā pa ½ glāzes pusstundu pirms ēšanas.

* Var kājas (guļus stāvoklī) apziest ar putriņu, kas pagatavota no dzelkšņu lakstu augšējās daļas un ziediem. Vispirms kātiņiem ir jānogriež dzelkšņi un pēc tam tos var samalt gaļas maļamajā mašīna. Augšējie dzinumi ar ziediem (7-10 cm) ir sulīgāki un vērtīgāki. Putriņu tur 30 minūtes.

* Savukārt dumbrāju zaķpēdiņas var izmantot kāju vannām. Emaljētā spainī ieber 200 g žāvētu lakstu, aplej ar verdošu ūdeni, uzliek spainim vāku un stundu nostādina. Pēc tam vēl siltajā uzlējumā iemērc kājas un tur aptuveni pusstundu, laiku pa laikam pielejot klāt uzsildītu uzlējumu. Īpaši ieteicama šī procedūra ir hipertoniķiem, jo pie viena palīdz arī pazemināt As**sspiedienu.

COMMENTS

Leave a Comment