Dienesta romāns: Par un Pret

PAR:

Jūs labi pazīstat viens otru

neveiklība un pirmo randiņu biklums-tas nav par jums.  Pēc pāris desmitiem kopējo prezentāciju, prāta vētru, pārrunām un komandējumiem, jūs, liekas, zināt viens par otru visu un, kas īpaši svarīgi, jums nekad nemēdz būt garlaicīgi vienam ar otru- pateicoties kopējam darbam, daudzas grūtības un prieki arī jums ir kopēji. Tā kā sarakstā “dienesta romāns: par un pret” iespēju pamatīgi izstudēt jaunā pielūdzēja rakstura īpašības, vajadzētu ņemt vērā kā lielu plusu.

PRET:

Risks būt piemānītai

Lai arī kā negribētos par to domāt, aiz skaistiem kolēģa uzmanības apliecinājumiem dažreiz slēpjas paši piezemētākie iemesli.  Pamēģiniet uz minūti novērtēt situāciju aukstasinīgi: Vai tik jūsu pielūdzējs necenšas, sekojot padomam no nenovecojušās padomju komēdijas, “piecirst jums kanti”, lai sasniegtu vēlamo paaugstinājumu, saskaņot svarīgu līgumu vai iegūtu pieeju svarīgai informācijai? Ieklausieties intuīcijā, esiet uzmanīga, nesteidzieties un uzmanīgi vērojiet pielūdzēja uzvedību: cik īstas ir viņa jūtas ,parādīs laiks.

PAR:

Jūs esat gandrīz nešķirami

Pētījumu gaitā, kas veikti ar mērķi noteikt dienesta romānu iemeslus, daudzi respondenti atklāti atzinās tajā, ka tas pavisam vienkārši ir ērti.  Un patiešām: Ja attiecības ārpus ofisa rosina ikdienas atvadīšanos, satikšanos tuvāk naktij un tikai brīvdienas divatā, tad baudīt komunikāciju ar kolēģi jūs varat visas dienas garumā. Arguments nav mazsvarīgs, īpaši, ja ņem vērā, ka darbā mēs pavadām kā minimums trešo daļu dzīves.

PRET:

Attiecības ir visiem redzamas

Jūs varat pārliecināt sevi cik tīk tajā, ka jūs un jūsu iemīļotais “varētu dienēt izlūkdienestā vai spēlēt kino”, bet pat nešaubieties: par jūsu attiecībām zina pat praktikants no grāmatvedības, kura vārdu jūs, visticamāk, pat neatceraties. Darba kolēģu attiecības-tas ir kas līdzīgs seriālam, realitātes šovam dzīvajā un kā likums skatītājiem (t.i. jūsu kolēģiem) nav nekā saldākā kā apspriest “pēdējo sēriju saturu”. Tā kā esiet gatava ar drosmi pieņemt to faktu, ka jūsu attiecības kļūs par ciešas novērošanas  un nebeidzamu tenku objektu visiem apkārtējiem.

PAR:

Efektivitātes palielināšanās

Lai cik apbrīnojami neliktos, romantiskas attiecības darbā ļoti bieži ne tikai kaitē, bet, tieši otrādāk, veicina kvalitatīvu darbu: laimīgi iemīlējušies ir pilni ar enerģiju un entuziasmu un gatavi gāzt kalnus. Bez tam, daudzās profesionālajās sfērās romāni starp kolēģiem pat tiek atbalstīti; spilgts piemērs- Pol***jas un izlūkdienesti ASV: šo organizāciju vadība ir pārliecināta, ka viņu darbinieki ir ideāli partneri viens otram, tā kā zina visus sava neparastā dienesta smalkumus, spēj atbalstīt un saprast mīļoto un, rezultātā, labāk tiek galā ar neizbēgamu stresu un strādā ar pilnu atdevi.

PRET:

Karjeras risks

Salīdzinot visus punktus sarakstā “dienesta romāns: par un pret”, ņemiet vērā, ka romantiskās attiecības ar kolēģi var ne tikai paaugstināt, bet tieši pretēji var samazināt jūsu darba efektivitāti, bet dažreiz pat maksāt jums ar savu karjeru. Iedomājieties, par kādām mocībām kļūs jūsu ierastais ofiss, ja romāns jums beigsies ar sāpīgu šķiršanos- īpaši, ja tā iniciatore būsiet jūs. Vai iedomājieties, kādā sarežģītā situācijā nokļūsiet, ja priekšniecība padarīs jūs par jūsu iemīļotā priekšnieku un liks dot viņam uzdevumus un izteikt rājienus par kavējumiem vai gala termiņu neievērošanu. Ne velti dažās rietumu kompānijās arvien populārāka kļūst tā saucamā “Love contracts” prakse- vienošanās, kas noslēdzas starp kompānijas vadību un kolēģiem, kas iemīlējušies: Jo īpaši šie dokumenti var iekļaut punktus par uzvedības ētiku darba vietā, laika menedžmentu (lai mīļotie netērētu laiku komunikācijai pa pastu vai kafijas pauzē) un dalību kopējos projektos.

 

Avots: elle.ru 

Leave a Comment