Garda kafijas kūka – daudz vieglāk pagatavojama, nekā izskatās

Pasaulē ir tik daudz gardu desertu, un to pagatavošana var būt īsta meditācija. Lielisks veids, kā palutināt sevi, ir Mērijas Berijas kafijas kūka. Tie, kas to ir izmēģinājuši, to nosauc par neparastu un pārsteidzošu, pateicoties tās gardajam pildījumam.

Īpaši tai nepieciešama lazdu riekstu pralinē. Izrādās, ka tas nemaz nav tik grūti, ja jums ir pārbaudīta recepte. Šis var būt deserts īpašam gadījumam vai vienkārši veids, kā palutināt sevi aukstās rudens dienās.

Sastāvdaļas

1 ēdamkarote kafijas granulu

1 ēdamkarote svaigi vārīts ūdens

4 olas

225 grami sviesta

225 grami pūdercukura

225 grami miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

100 grami cukura

75 grami veselu lazdu riekstu

Sastāvdaļas krēmam

1,5 ēdamkarotes kafijas granulu

1,5 ēdamkarotes verdoša ūdens

225 gramus mīkstināta sviesta

400 gramus pūdercukura

Pagatavošanas gaita

Lai pagatavotu šokolādes-kafijas kūku, vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija. Ietauko divas apaļas kūkas formas (20 cm diametrā) un izklāj tās ar cepampapīru.

Izšķīdina kafijas granulas karstā ūdenī un samaisa līdz gludai masai. Lielā bļodā iesit olas, pievieno pūdercukuru, miltus, cepamo pulveri un kafijas maisījumu. Visu samaisa kopā. Cep 30 minūtes, nedaudz atdzesē, izņem no formām un ļauj atdzist uz restēm.

Lai pagatavotu pralinē, katliņā ielej četras ēdamkarotes ūdens un pievieno cukuru. Vāri uz lēnas uguns un samaisa. Tam vajadzētu veidot sīrupu. Pēc tam palielini uguni un karsē, līdz maisījums kļūst gaiši zeltains.

Pievieno lazdu riekstus, samaisa un ielej uz cepampapīra izklātas cepšanas pannas. Kad maisījums ir atdzisis, to var salauzt vai sagriezt mazos gabaliņos.

Glazūrai izšķīdiniet kafiju karstā ūdenī un samaisiet līdz gludai masai. Bļodā sakuļ sviestu, pakāpeniski pievienojot kafijas maisījumu un cukuru, līdz masa ir viegla un gaisīga.

Tagad pāriesim pie kafijas kūkas dekorēšanas. Uzlieciet apakšējo kūkas kārtu un uzsmērējiet virsū nedaudz glazūras. Pārklājiet ar otro kūkas kārtu un uzsmērējiet atlikušo glazūru. Virspusi dekorējiet ar pralinē. Ja vēlaties, varat pievienot nedaudz pralinē kā pildījumu.