Drusku šķebinošas patiesības: ko ausu sērs liecina par tavu veselību

auss
1. Tas ir ūdeņains un ar zaļganu nokrāsu.

Ja tu esi ļoti nosvīdis fiziskas piepūles rezultātā, ūdeņains šķidrums no tavām ausīm var izdalīties sakarā ar to, ka ausīs ietek sviedri un sajaucas ar ausu sēru. Taču, ja neesi svīdis un ūdeņainais vasks ir zaļgans vai tumši dzeltens, tas varētu liecināt par auss infekciju.

2. Tas ir lipīgs vai sauss.

Itin visiem tas ir viens vai otrs. Un tavs veids var būt kā norāde uz taviem ģenētiskajiem priekštečiem. Kādā žurnāla “Nature Genetics” publikācijā minēts, ka lielākajai daļai aziātu izcelsmes cilvēku ausu sērs ir sauss, bet Āfrikas vai Eiropas izcelsmes cilvēkiem ausu sērs ir “mitrs, lipīgs”. Šī pētījuma autori apgalvo, ka tas ir sakarā ar ģenētisko pielāgošanos klimatiem, kuros attīstījušies mūsu senči.

3. Tam ir spēcīgs aromāts.

Iespējams, tava vidusauss ir iekaisusi vai arī tikusi bojāta. Viens no simptomiem ir izdalījumi no auss, kuriem piemīt nepatīkams aromāts. Starp pārējiem simptomiem var minēt problēmas ar līdzsvara izjūtu, zvanīšanu ausīs un sajūtu, ka auss ir pilna. Apmeklē ārstu.

4. Tas ir pazudis.

Ja tavs ausu vasks ir bezvēsts pazudis un šķiet, ka tu vairāk to neražo – pastāv ļoti maza iespēja, ka tev ir reta un vēl pilnībā neizprasta Sli**ba, saukta par “ceratitis obturans”. Tā vietā, lai laika gaitā izdalītos un iznāktu ārā pats par sevi, ausu vasks sakrājas tavā ausī, līdz tas to nosprosto kā korķis. Visbiežāk sastopamie simptomi ir sāpes vai pilnuma sajūta.

5. Tas ir pārslains.

Tu neesi slims. Tu vienkārši kļūsti vecāks. Cilvēkiem novecojot, viņu ausu sērs kļūst pārslaināks, graudaināks. Tas nav iemesls uztraukumam. Dziedzeri kopumā kļūst sausāki (izžūst), kad mēs kļūstam vecāki.

Leave a Comment