Eksperiments brīdina: Jogurts satur 4 bīstamas sastāvdaļas!

Institūts 2 gadus pētīja vadošo zīmolu izgatavotos jogurtus un atklātie rezultāti ir visai šokējoši. Kā izrādās, jogurts var saturēt 4 bīstamas piedevas, kuru klātbūtne nav minēta pie produkta sastāvdaļām.

1. Karagināns

Tas ir polisaharīds, kas izgatavots no sarkanās jūras aļģēm. Zinātnieki jau vairākas dekādes brīdina sabiedrību par šīs piedevas bīstamību. Pastāv cieša saikne starp šo polisaharīdu un gastroenteroloģiskiem iekaisumiem, kuņģa čūlām un ļaundabīgiem audzējiem. Diemžēl, daudzi uzņēmumi neņem šos pētījumus vērā un turpina izmantot šo piedevu.

2. Dimetilpolisiloksāns

Šī silikona eļļa tiek izmantota kā tīrīšanas līdzeklis eļļas cepamajiem aparātiem ēdināšanas iestādēs, kā arī to izmanto jogurta ražošanā. Diemžēl, uz jogurta iepakojuma nav minēts, vai jogurts satur šī līdzekļa paliekas. Pasaules Vese***as organizācija apgalvo, ka šis savienojums ir nekaitīgs un atļauj to saglabāt formaldehīdā, savienojumā, kas izraisa oksidatīvo stresu un paaugstina iespēju saslimt ar vēzi.

3. HFCS-90

Šī toksiskā piedeva ir kukurūzas fruktozes sīrupa variācija. Atsaucoties uz Princetonas Universitātes ilgi un rūpīgi veikto pētījumu, HFCS patērēšanai ir daudz bīstamākas sekas par tām, ko izraisa vienkāršie cukuri. HFCS-90 ne tikai izraisa aptaukošanos, bet arī paaugstina As**sspiedienu, izraisa diabētu, koronāro artēriju Sli**bas un vēzi. Jogurta ražotāji bieži vien HFCS-90 apzīmē ar nosaukumu “fruktoze” vai “fruktozes sīrups”, bet tas ir tālu no patiesības.

4. Neocukurs

Šo cukura formu cilvēka gremošanas trakts nespēj apstrādāt. Šāda veida cukurs ir ģenētiski modificēts un to izgatavo vai nu no cukurbietēm vai cukurniedrēm. Cukurbietes un cukurniedres tiek apstrādātas ar sālsskābi (korozīva minerālskābe), nātrija hidroksīdu un aktivēto ogli . Neocukuru dažkārt dēvē par “prebiotiķi” vai “dabisku šķiedrvielu”, šie vārdi ir krietni veselīgākas alternatīvas.

Avots: womendailymagazine.com

Leave a Comment