Esi introverts, bet vēlies aktīvu sociālo dzīvi? 3 ieteikumi, kā to panākt

1.Saproti, ka tu drīksti ātrāk aiziet no pasākuma, un tas nav nekas slikts un nepiedodams

Ja esi sabiedriskā pasākumā un jūties pavisam „izsmelts”, noguris, un viss, ko vēlies, ir doties mājup un atkal uzlādēties, tad zini, ka tu tiešām drīksti iet mājās jeb pamest pasākumu ātrāk. Tu vari teikt kaut ko līdzīgu šim: ”Atvainojiet, es jūtos ļoti noguris un es došos mājup. Bet mēs noteikti turpināsim šo lielisko vakaru kādu citu dienu.” Nav absolūti nekas nepareizs tajā, ka tu pamet pasākumus ātrāk. Cieni sevi, savu ķermeni, pieņemot sajūtas, kas tev ļauj saprast, kā tu jūties un kas būtu labākais tev. Un tu jutīsies daudz labāk.

2. Sarīko viens-pret-vienu tikšanos ar draugiem

Ja tu esi tāds cilvēks, kas daudz labprātāk komunicē aci-pret-aci nekā lielās draugu grupās, sarīko randiņus tikai jums diviem. Un tiem nav jābūt randiņiem randiņu izpratnē. Vienkārši tiecieties divatā. Un padari šīs tikšanās par regulāriem pasākumiem – iknedēļas kafija, pusdienas vai vakariņas, vai jebkas, kas ļauj tev justies labi un brīvi. Tev nevajag izsmelt sevi visu, lai uzturētu labas attiecības ar draugiem.

Ja tavs draugs (vai draugi) ir ekstraverti, viņi var arī pilnībā nesaprast šādas tikšanās. Tādēļ, lai ļautu viņiem saprast, dod skaidrus mājienus vai norādījumus, ka šis ir laiks tikai jums diviem. Tu pat vari teikt kaut ko šādu: „Klau, es rīkoju pasākumu tikai mums diviem, jo es ļoti, ļoti izbaudu mūsu laiku divatā. Un es ļoti novērtētu, ja tas tiešām būtu laiks tikai mums abiem.”

Un nav nekas slikts tajā, ka tu atsaki drauga jautājumam par papildus cilvēkiem. Tas ir jūs laiks un skaidri mājieni visu padarīs daudz vienkāršāku.

3. Atvēli laiku savam introverta raksturam

Ja tu diendienā esi starp cilvēkiem – darbā vai skolā – un, ierodoties mājās, tu atkal esi cilvēku barā, atrodi laiku tikai sev. Tev ir nepieciešams „uzlādēties”. Atrodi savu miera ostu un pavadi laiku lasot, rakstot vai vienkārši neradot. Varbūt laiks, kad visi aizgājuši gulēt, ir piemērots pilnīgai (pozitīvajai) vientulībai. Varbūt pat atvēli brīdi katru nedēļu, lai gleznotu, zīmētu, vai veidotu rokdarbus – šādos procesos tu esi tikai ar sevi un spēsi mierīgi pārdomāt visu, ko vēlies, kā arī, protams, uzlādēties no jauna.

Avots:

1logo2

Leave a Comment