Ēst vai neēst – kādu noslēpumu glabā pārgatavinātie un plankumainie banāni

Kad banāni kļūst mīksti un pārgatavojušies, tie kļūst daudz saldāki, kas notiek tāpēc, ka saliktie ogļhidrāti un cukuri pakāpeniski sadalās  vienkāršā saharozē.

Tātad organismam to ir daudz vieglāk sagremot, un šis produkts ir daudz noderīgāks gremošanai. Pārgatavojušos banānos ir daudz vairāk vērtīgo vitamīnu un dažādu mikroelementu, kas ir zinātniski pierādīts fakts.

2

Kas ir pats pārsteidzošākais: banāni, kuri jau ir sākuši palikt melni un plankumaini, ir neticami efektīvas vielas avots, kas ir spējīga cīnīties pat ar vēža šūnām, jo tad, kad banāns ir jau ļoti nobriedis, tajā sāk izstrādāties ļoti spēcīgs antioksidants!

Lietot uzturā šos pārgatavinātos banānus ir ļoti vērtīgi imūnsistēmai, jo tas palīdz Tavam organismam ātrāk tikt galā ar jebkuru infekciju, kā arī nesaķert jaunu!

Atceries par to visu nākamreiz, kad grasīsies mest ārā kādu no jau plankumainajiem banāniem. Lai būtu vesels, atliek vien neatraidīt tās vērtīgās vielas, ko Tev sniedz pati daba, tāpēc ēd pareizi un baudi katru savas dzīves mirkli!

 

Leave a Comment