Iegaumē šos augus un nekad neskaries tiem klāt – tie tevi nonāvēs

 

2. Abrus precatorius jeb krabja acs; rožukroņa zirņi

2

Abrus precatorius sēklas ir ārkārtīgi indīgas, jo tās satur abrīnu. Abrīns ir ķīmiski līdzīgs ricīnam un tas apstādina tava ķermeņa funkcijas šūnu līmenī. tas aktivizē ribosomas – molekulārās iekārtas tavā organismā, kas atbildīgas par proteīnu olbaltumvielu sintēzi. Pietiek apēst tikai vienu Abrus precatorius sēklu, lai iznākums būtu letāls.

3. Hippomane mancinella jeb Mančinella koks; “mazais Nā*es ābolītis”

3

Ja tik vien kā atstutēsies pret Mančinella koku, tev var rasties alerģiska reakcija uz ādas. Šis koks satur spēcīgu kairinātāju, forbolu, kas ir viens no daudzajiem toksīniem koka pienainajā sulā. Mančinella koka augļa apēšana ir nāvējoša. To apēdot organismā tiek izraisīta vemšana, diareja un krampju lēkmes. Nav brīnums, ka koka augļus dēvē par “mazajiem Nā*es ābolīšiem”.

4. Cerbera odollam jeb pašnāvības koks

4

Šī koka sēklas satur toksīnu cerberīnu, tā ir viela, kas var pārtraukt kalcija jonu kanālu darbību sirds muskulī, veidojot neregulārus sirdspukstus. Daži eksperti apgalvo, ka pašnāvības koka sēklas ir ideāls nonāvēšanas ierocis, jo to garšu var nomaskēt ar garšvielām un tās var pasniegt kopā ar ēdienu. Franču tieslietu toksikologi apgalvo, ka šīs sēklas pašnāvības izdarīšanai ir izmantotas biežāk par jebkuriem citiem augiem.

Lasi arī: Ko atklāj pilna As**s aina – skaidrojums, ko tas īsti nozīmē

5. Ricinus communis jeb rīcineļļas augs

5

Daudzi cilvēki izmanto rīcineļļu, bet viņi nezina, ka rīcineļļas auga sēklām pieder pasaulē nāvējošākā auga Ginesa rekords. Rīcineļļas auga sēklas satur vienu no toksiskākajām ķīmiskajām vielām – ricīnu un 4-8 sēklu apēšana ir nāvējoša. Tās apēdot cilvēks sajūt sāpes vēdera dobumā, dedzināšanu mutē un asiņainu diareju, ja pacients netiek ārstēts tuvāko 3 dienu laikā, viņš mirst.

Avots: www.womendailymagazine.com

Leave a Comment