Izrādās, ka piņņu veidošanās cēlonis var būt arī sekss – kā ar to tikt galā?!

1. Svīšana

Problēmas cēlonis: Jebkura fiziska aktivitāte izraisa svīšanu, bet sekss var būt īpaši enerģisks. Tiesa, sviedri vieni paši neizraisa aknes veidošanos un izsitumus, tomēr sviedri sajaucas ar kosmētiku, baktērijām, eļļām un citām vielām. Ja āda netiek attīrīta, poras var tikt nopietni bloķētas.

Ko darīt lietas labā: Domā par gultas priekiem tāpat kā par sporta zāles apmeklējumu. Ieteicams attīrīt ādu pirms un pēc šiem pasākumiem, lai izvairītos no pumpu rašanās. Vislabāk būtu izmantot mazgāšanās līdzekļus, kas satur salicilskābi, vai arī maigi putojošus līdzekļus, kas attīrīs aizliktās poras.

2. Sejas apmatojums

Problēmas cēlonis: Labi kopta bārda var darīt brīnumus ar vīrieša seju, tomēr pirms meties šī vīrieša apskāvienos, apdomā, ko šī pati bārda var nodarīt Tavai sejai.

Maigai un gludai sejas ādai berzējoties gar bārdas rugājiem rodas berze un kairinājums, kas stimulē ādas taukošanos. Liekās taukvielas kombinācijā ar atmirušajām ādas šūnām nobloķēs poras un izraisīs aknes veidošanos.

Ko darīt lietas labā: Mēģinot atrisināt problēmu, Tu vari izraisīt izsitumu pastiprinātu veidošanos. “Esmu dzirdējusi cilvēkus sakām, ka atliek vien ieziest vīrieša bārdu ar kokosriekstu eļļu, kura to it kā padarīs mīkstāku, tomēr iznākums šajā gadījumā būs vēl sliktāks,” apgalvo Dr. Golubets.

Bārdas kopšana ir svarīga, lai izvairītos no kairinājuma, tādēļ jāpaskaidro vīrietim, ka bārda regulāri jāuztur kārtībā – tā jāmazgā ar antibakteriāliem līdzekļiem un jāapgriež sašķeltie matu gali.

3. Netīra gultasveļa

Problēmas cēlonis: Ja Tava partnera istaba ir nosēta ar čipsu drupačām vai gultā mētājas netīrie dvieļi un drēbes, pastāv liela iespējamība, ka arī gultasveļa ir netīra. Netīrā veļa savukārt izraisa izsitumu veidošanos, jo tā uzsūc ķermeņa taukvielas, sviedrus un šķidrumus, kā arī uz tās paliek atmirušās ādas šūnas.

Visvairāk baktēriju uzkrājas tieši spilvendrānās. Tajās ir mati, sejas un matu kosmētika, sviedri un neskaitāms daudzums citu baktēriju.

Ko darīt lietas labā: Ja abi vienādi bieži laiku pavadāt viens otra gultās, tad pienākums tās uzturēt kārtībā gulstas uz Jūsu abu pleciem. Ieteicams izmantot kokvilnas gultasveļu un mazgāt to vismaz reizi nedēļā.

4. Matu kopšanas un veidošanas līdzekļi

Problēmas cēlonis: Seksa laikā notiek svīšana, līdz ar to daži līdzekļi nonāk uz sejas. Lai arī šie līdzekļi ir lieliski piemēroti matiem, tie it nemaz neder ādai. Silikons, akrilāti un eļļas, kas atrodamas matu kopšanas un veidošanas līdzekļos ir īpaši kairinoši, ja nokļūst uz ādas.

Ko darīt lietas labā: Patērētājiem jābūt informētiem par visām produktu sastāvdaļām. Velti laiku, lai izlasītu uz produkta etiķetes rakstīto. Ja līdzeklis satur lielu daudzumu ķimikāliju, centies no tā izvairīties. Šāda veida produkti var izraisīt hormonālu disbalansu, tādēļ ieteicams no tiem atturēties, kā arī seksa laikā noteikti derētu sakārtot matus tā, lai tie nekristu sejā un netraucētu.

5. Masāžas eļļa

Problēmas cēlonis: Lai arī ir grūti iedomāties, ka masāžas eļļai ir arī kāds negatīvs efekts, vēlāk tā var nodarīt nopietnu kaitējumu Tavai ādai.

Ja Tu esi jutīgs pret kairinājumu, intīmo eļļu lietošana, īpaši sensitīvajās vietās, piemēram, uz muguras, krūtīm un sejas tik tiešām var izraisīt izsitumu vai aknes veidošanos. Uzklājot uz ķermeņa masāžas eļļu, palielinās ādas iekaisuma risks.

Ko darīt lietas labā: Dermatologi iesaka izvēlēties dabiskākus produktus, tādus kā kokosriekstu eļļa, kura neaizdambē poras tik lielā mērā kā sintētiskās eļļas.

Papildus ieteicams izvēlēties nekomedogēniskos jeb poru aizsprostošanos neveicinošus produktus, kas ir lieliska alternatīva. Lai gan ir grūti atrast eļļu, kura neaizdambē poras, labākais preventīvais pasākums pēc eļļas lietošanas ir tās nomazgāšana no ķermeņa un sejas.

6. Hormonālā kontracepcija

Problēmas cēlonis: Dažos gadījumos hormonālie līdzekļi palīdz atbrīvoties no ādas problēmām, bet citos tie kļūst par ādas problēmu izraisītājiem.

Visbiežāk cilvēki ievēro akni izmantojot intauretīnās metodes (spirāle).

Ko darīt lietas labā: Lai uzzinātu, kas ir problēmas cēlonis, izslēdz iespēju, ka lieto nepiemērotus ādas kopšanas līdzekļus vai to, ka sviedru un kosmētikas sajaukums varētu aizdambēt poras. Ja tikko esi sākusi izmantot jaunu pretapaugļošanās līdzekli un šķiet, ka pumpas nav izveidojušās citu iemeslu dēļ, tad jāapmeklē ginekologs un jākonsultējas par tālāko rīcību.

Ja esi ievērojusi, ka hormonālie līdzekļi izraisa akni, izmanto nehormonālos kontracepcijas līdzekļus. Lai arī var mēģināt apkarot akni ar kosmētiskiem līdzekļiem, tie nebūs pārlieku efektīvi, ja nepārstāsi izmantot hormonālo kontracepciju.

Leave a Comment