Kā augstpapēžu kurpes kaitē mūsu Vese***ai

Kurpes var arī izraisīt muskuļu sāpes un padarīt kājas vājākas.  Pat, ja tās uzvelk reizi pa reizei, tas var kaitēt Vese***ai.

Nēsājot augstpapēžu kurpes, vēders un krūtis tiek sasvērtas uz priekšu, bet sēžamvieta pavirzās atpakaļ. Šāds ķermeņa stāvoklis rada lielāku slodzi mugurkaulam un muguras lejasdaļai. Turklāt ir pierādīts, ka, nēsājot augstpapēžu kurpes, muguras skriemeļi var izbīdīties viens otram priekšā, un tas rada milzīgas sāpes.

Vislielāko kaitējumu augsti papēži nodara kājām. Tiek sasprindzināts un saīsināts ikru muskulis, un tā rezultātā tiek saīsināta arī Ahileja cīpsla.

Valkājot apavus ar zemu papēdi vai ejot basām kājām, pēda atrodas 90 grādu leņķī. Lai izvairītos no augsto papēžu radītajām Vese***as problēmām, ieteicams kādu laiku nevilkt šādus apavus un izvēlēties kurpes ar zemu papēdi.

Nedabiska pēdas pozīcija

Valkājot augstpapēžu kurpes, tiek radīta nedabiska pēdas pozīcija. Cilvēki sāka staigāt uz papēžiem, lai ejot mazinātu svaru uz pēdas priekšējo daļu un pārnestu to uz papēdi, taču ar augstiem papēžiem ir citādāk. Svars tiek pilnībā pārnests uz pēdas priekšējo daļu, kā rezultātā pēdas kļūst vājas.

Augstpapēžu kurpju ietekme uz veselību

Neatkarīgi no tā, cik tavas kurpes ir skaistas, tās vienmēr kaitēs Vese***ai. Tās var izraisīt:

  • muskuļu sasprindzinājumu ap potītēm;
  • muguras sāpes;
  • Ahileja cīpslu vājumu;
  • kāju pirkstu nejutīgumu;
  • pastāvīgus kāju pirkstu nervu bojājumus;
  • ikru muskuļu vājumu.

Avots: www.womendailymagazine.com

Leave a Comment