Kā patiesībā saprast, ka esat jutīga persona: psihologs nosauca 5 pazīmes, par kurām neaizdomājamies

Jutīgi cilvēki ir indivīdi ar lielu emocionālo reakciju uz notikumiem, situācijām un atmiņām. Indivīdi ar šādām īpašībām izjūt dziļas emocijas un novērtē siltuma, laipnības un līdzjūtības mirkļus.

Būt jutīgai personai var būt gan pozitīvi, gan negatīvi aspekti. Tas viss ir atkarīgs no konteksta un no tā, kā indivīds pārvalda savu jutīgumu. No vienas puses, jūtīgi cilvēki spēj uztvert apkārtējo pasauli ar lielāku emocionālo dziļumu, izprast citu cilvēku jūtas un izrādīt empātiju. Tas var padarīt viņus par labestīgiem, gādīgiem un līdzdalīgiem sarunu biedriem, kā arī veicināt radošumu un skaistuma izjūtu.

No otras puses – pārāk liela jutība var padarīt cilvēku neaizsargātu pret stresu, konfliktiem un negatīvu ietekmi. Un tas novedīs pie emocionālas pārslodzes, noguruma un enerģijas zuduma. Kādas ir pazīmes, kas liecina, ka esi jūtīgs cilvēks, savā Instagram profilā dalījās psiholoģe Frančeska Tiguineana.

Reakcija uz maņu sistēmām

Jutīgi cilvēki var viegli justies nomākti spilgtas gaismas un trokšņa dēļ. Viņi meklē mierīgu un klusu vidi, kur var atjaunot savu enerģiju.

Uzmanība pret detaļām

Jutīgi cilvēki bieži uztver smalkas pārmaiņas apkārtējā vidē, sākot no cilvēku reakcijas un beidzot ar telpas atmosfēru. Viņi spēj analizēt šīs pārmaiņas un reaģēt uz tām.

Izvairieties no vardarbīgām filmām un TV raidījumiem

Tā kā, skatoties šādus materiālus, viņi viegli izjūt stresu vai pārpūli.

Nonāk stresā vai pārpūlas, veicot vairākus uzdevumus vienlaicīgi

Jutīgi cilvēki var nonākt stresā vai pārpūlēties, mēģinot veikt vairākus uzdevumus vienlaicīgi, jo viņiem piemīt spēja dziļi uztvert un apstrādāt informāciju.

Lasi vēl: Taro kāršu prognoze šai nedēļai: dažām zodiaka zīmēm vajadzētu sagaidīt laimi, bet citām jābūt piesardzīgām

Dziļāka informācijas apstrāde

Jutīgiem cilvēkiem ir augsts empātijas līmenis un spēcīgas jūtas pret citiem. Viņiem var būt bagāta iekšējā pasaule un labi attīstīta iztēle.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Būt jutīgam cilvēkam var būt gan labi, gan slikti, un ir svarīgi saglabāt līdzsvaru starp emocionālā dziļuma atklāšanu un psiholoģiskās labsajūtas saglabāšanu. To var panākt, attīstot pašregulācijas prasmes, saglabājot iekšējo emocionālo līdzsvaru un veidojot harmoniju starp jūtām un saprātu.

 

 

Leave a Comment