Kad un kā mazgāt matus, lai tie izskatītos ideāli

Cik bieži mazgāt matus

Smalki mati: Vislabāk būtu to darīt katru otro dienu. Pie šāda režīma mati nekļūs pārāk taukaini, un tu ļausi dabīgajām eļļām tos pabarot.

Vidēji biezi un biezi mati: Sākot no mazgāšanas katru trešo dienu līdz pat mazgāšanai reizi nedēļā. Bieziem matiem nepieciešams ilgāks laiks, lai uzsūktu dabīgās eļļas, un tie tik ātri nesataukojas, kā to dara plāno mati. Reizi nedēļā būtu nepieciešams pabarot matus, ieklājot tajā dziļi barojošu masku.

Ķīmiski bojāti mati: Matu mazgāšana jāveic atkarībā no to tekstūras, bet šajā gadījumā pa nakti vari matos atstāt kondicionieri. Galvā vari uzvilkt dušas cepuri, lai nenosmērētu gultasveļu – dabīgais siltums kondicionierim ļaus labāk iesūkties matu struktūrā.  

Cik daudz produkta jāizmanto

Vajadzētu pilnībā pietikt, ja šampūnu un kondicionieri izspiedīsi divu piecu centu monētu lielumā. Iezied produktu, sākot ar saknēm un beidzot ar matu galiņiem, un atstāj to uz pāris minūtēm. Lielākā daļa cilvēku kārtīgi neizskalo kondicionieri, tas var traucēt frizūras ieveidošanai. Velti papildus minūti laika, lai kārtīgi izskalotu matus un pārliecinies, ka esi izmazgājusi visu.

Kad griezt matus

Plecu garuma un īsāki mati: Lai saglabātu matus precīzi tādā pašā garumā, tie jāapgriež vienu reizi 4-6 nedēļās.

Garāki par plecu garuma matiem: Reizi 8 nedēļās.

Kad nevajadzētu izmantot karstās matu veidošanas iekārtas

Ir pieņemami izmantot karstās veidošanas ierīces pāris reizes nedēļā. Bet, ja tu tās izmanto katru dienu, tās noteikti sabojās tavus matus.

Pirms ieveido matus, iesmidzini tajos serumu, kas pasargā matus no karstuma iedarbības. Iegaumē, ka jo karstāka ir veidošanas iekārta, jo mazāku laika periodu mati tajā jātur.

Cik bieži krāsot matus

Kā atsevišķs process: Reizi 4 nedēļās.

Šķipsnu krāsošana: Reizi 6-8 nedēļās.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment