Publicētas šaušalīgas bildes, kas parāda, kādēļ bērniem galvā ir jāliek ķivere

Pēc divām dienām Džeidens pamodās un sūdzējās mammai, ka viņam sāp galva. Tifānija ievēroja, ka dēla galvas labā puse ir krietni sapampusi, tādēļ nekavējoties devās uz Slim**cu. Magnētiskās rezonanses laikā tika diagnosticēts traumatisks smadzeņu ievainojums: deniņu apvidū bija ielauzts Džeidena galvaskauss un zem tā izveidojies As**s izplūdums. Ār*ti nekavējoties nozīmēja operāciju, par spīti tam, ka zēna iespējas izdzīvot bija 50 pret 50.
Nākamo divarpus stundu laikā ķirurgi veica kraniotomiju, lai likvidētu As**s sarecējumu Džeidena smadzenēs. Pēc tam zēnam tika izgatavots metāla režģis, ar kuru aizstāja daļu galvaskausa, kā arī ārsti viņa deniņu daļā ievietoja 32 skavas.
12974525_10206655186165975_6302044681828724530_n
Tagad Džeidenam, kurš nesen svinēja savu 11. dzimšanas dienu, nav nekādu invaliditātes pazīmju, un pēc ārstu sniegtās informācijas, viņa galvaskausam nodarīti tik vien kā minimāli bojājumi. Tifānija ir pateicīga par to, ka dēls ir dzīvs un vesels. “Ķirurgs mums teica, ka tas ir brīnums, ka Džeidens vispār izdzīvoja, daudzi bērni pēc operācijas tā arī neatgriežas,” saka Tifānija.
Jaunā mamma cer, ka, daloties ar dēla stāstu, viņa brīdinās cilvēkus par ķiveres nēsāšanas nepieciešamību – ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem – pārvietojoties ar velosipēdiem, skiruļslidām, skrituļdēļiem utml. “Traumas, kādas guva mans dēls, ir pielīdzināmas ievainojumiem, kas gūti motocikla avārijas laikā.”
Avots: womansday.com

Leave a Comment