Labāka kūka par šo neeksistē : Zviedru mandeļu kūka

Kurš gan neprasīja tādu kūku kā no Ikea? Šeit ir ideāla recepte, kas ļaus tev mājās pagatavot šo populāro kūku, ko visi iemīlējuši.

Recepte ir vienkārša un eleganta – tajā ir daudz mandeļu un neviena grama kviešu miltu, tāpēc to novērtēs arī tie, kas cenšas izvairīties no glutēna. Šī kūka ir īsts kulinārais šedevrs, kas, neskatoties uz savu vienkāršību, izceļas ar izcili bagātīgu garšu un vieglu tekstūru.

Kūka ir balstīta uz dakīza biskvīta klasisko recepti, kas tiek gatavots no olu baltumiem. Tas piešķir tai gaisīgu un vieglu struktūru, bet mandeļu pievienošana rada patīkamu riekstainu garšu. Interesantākais ir tas, ka olu dzeltenumi nonāk krēmā, tāpēc šajā receptē viss tiek izmantots līdz pēdējam gramam. Nav nekādu pārpalikumu vai sarežģījumu ar to, kā izmantot liekās sastāvdaļas – viss tiek lietderīgi izmantots, kas padara šo kūku gan praktisku, gan gardu.

Pati kūka ir maiga un mēreni salda, kas ir lieliski piemērota tiem, kas nevēlas pārāk cukurainu desertu. Tā ir līdzsvarota, ar izcilu tekstūru, kas ir gan viegla, gan nedaudz kraukšķīga, pateicoties mandelēm. Lai iegūtu vislabāko garšu un tekstūru, es iesaku kūku pasniegt pēc tam, kad tā vismaz 15 minūtes ir stāvējusi ārpus ledusskapja – tā krēms un biskvīts kļūst mīkstāki, un garšas nianses pilnībā izceļas.

Tātad, ja esi Ikea mīļotājs vai vienkārši gribi baudīt lielisku desertu mājās, ķeries klāt šai receptei! Tā būs lielisks pārsteigums draugiem un ģimenei, un esmu pārliecināta, ka tā kļūs par vienu no tavām iecienītākajām receptēm.

Sastāvdaļas kūkai ar diametru 21 cm : Par kūkām olu baltums 150 grami cukurs 120 grami mandeles vai gatavie mandeļu milti 150 grami Krēms dzeltenumi 100 grami krējums 33% 100 grami cukurs 60 grami sviests 175 grami Apdare mandeļu skaidiņas 50 grami

Ēdienu gatavošanas recepte : * 1 baltums = 30 g, 1 dzeltenums – 20 g. Ja izmantojat veselas mandeles, nevis miltus, sasmalciniet tās miltos kafijas dzirnaviņās. Gatavojam kūkas. Saputo baltumus līdz stabilām putām. Nepārtraucot putošanu, pakāpeniski pievieno cukuru. Sakuļ līdz vidējiem virsotnēm.

Pārlejiet maisījumu maisiņā ar taisnu sprauslu. Ņemam pergamentu, uz tā uzzīmējam apļus ar diametru 21 cm. Novietojiet bezē spirālē apļa iekšpusē. Es tos novietoju uz atsperformu veidņu pamatnēm – tā man bija ērtāk.

Cep 25 minūtes cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160 grādiem, līdz tās kļūst zeltainas. Atkārtojiet ar atlikušo mīklu. Ļaujiet kūkām nedaudz atdzist un uzmanīgi noņemiet pergamentu. Krējuma gatavošana. Katliņā sajauciet dzeltenumus, krējumu un cukuru.

Liek uz plīts uz vidējas uguns un, nepārtraukti intensīvi maisot ar putojamo slotiņu, vāra krējumu, līdz tas kļūst par šķidru iebiezināto pienu. Ja jums ir termometrs, mēģiniet sasniegt apmēram 80 grādu masas temperatūru.

Pārklājiet apstrādājamo priekšmetu ar saskarē esošo plēvi un pilnībā atdzesējiet. Atdzisušo krējumu sakuļ ar mikseri līdz gludai. Nepārtraucot putošanu, pakāpeniski pievieno kubiņos sagrieztu mīksto sviestu.

Mandeļu ziedlapiņas apcep sausā pannā vai liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 5 minūtēm (bez konvekcijas). Kūkas salikšana. Uzlieciet pusi krējuma uz pirmās kūkas kārtas un izlīdziniet to.

Kūku pārkaisa ar mandeļu ziedlapiņām un viegli uzspiež tās uz krēma.

Kūku atdzesē 4-8 stundas. Sagriež šķēlēs un pasniedz.

Leave a Comment