Kādēļ parasti vīriešiem ir labāks miegs nekā sievietēm un kā to uzlabot?

Eksperti to izskaidro ar daudz dažādu faktoru kombinācijām, tai skaitā hormonu svārstībām menstruālā cikla laikā, fizisku diskomfortu grūtniecības laikā vai pirms menopauzes iestāšanās – bezmiegs var būt arī dažādu saslimšanu blakusparādība. To var izraisīt trauksmainība, depresija, fibromialģija un nemierīgo kāju sindroms.

Pat kļūšana par māti var ļoti traucēt miegam. Miega psiholoģe un biheiviorālās miega medicīnas speciāliste Dr. Mišele Drerupa pastāstīja CNN, ka daudzām no viņas pacientēm ir “mammu ausis” – viņas neiegrimst dziļā miegā, jo uztraucas par reaģēšanu uz bērna raudām naktī.

Ko gan lai neizgulējusies sieviete iesāk?

Izvairies no brokoļu, ziedkāpostu, sarkanās gaļas, tomātu mērces, piparotu ēdienu, siera un tumšās šokolādes ēšanas pirms gulētiešanas.

Turi pēdas vēsumā. Ja tu naktī guli nomodā, tad izbāz vienu vai abas pēdas laukā no segas – tas ļaus pazemināt ķermeņa temperatūru un signalizēt, ka ķermenim ir laiks gulēt – tas darbojas kā maģisks paņēmiens.

Tiec galā ar krākšanu. Vienalga, vai krācēja esi tu pati, vai tāds ir tavs vīrietis, tiec ar to galā: pirms gulētiešanas dodoties karstā dušā, neguli uz muguras, seko līdzi, vai tu uzņem pietiekoši daudz šķidruma, regulāri tīri un vēdini guļamistabu, nelieto alkoholu pirms gulētiešanas, pamēģini deguna aerosolu, izmanto gaisa mitrinātāju telpām.

Veic nelielas pārmaiņas apkārtējā vidē. Izmanto gulēšanas acu masku, konsultējies ar ārstu par miega zāļu lietošanu, pirms gulētiešanas apēd veselīgas uzkodas. Ja tev traucē ielas trokšņi, novieto pie gultas ventilatoru, novieto uz naktsskapīša piezīmju grāmatiņu, kurā pierakstīt svarīgas idejas, kas ienākušas tev prātā, tādējādi tu neuztrauksies visu atlikušo nakti, ka aizmirsīsi kaut ko svarīgu.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment