Kādi produkti satur visvairāk vitamīnus?

Vitamīns A.  Satur burkāni, spināti, ķirbji, tomāti, melones, salātu lapas, skābenes, sīpoli, selerijas, saldā paprika.

Vitamīns B1. Šis vitamīns atrodams gaļā, olās, aknās, graudaugos, maizē no kviešu miltiem.

Vitamīns B2. Šis vitamīns atrodams lielos daudzumos gaļā, aknās, olās, raugā, zirņos, pupiņās.

B6 vitamīns ir atrodams raugā un pākšaugos, gaļā

Vitamīns PP (nikotīnskābe) vai vitamīns B3 atrodas tomātos, griķos un auzās, kviešu miltos, pupās, rāceņos, bietēs, ķirbjos, sēnēs.

C vitamīns ir atrodams gandrīz visos augļos, ogās, dārzeņos, garšaugos. Bet visvairāk C vitamīnu atradīsiet – upenēs, zemenēs, mežrozītēs, vilkābelēs, persikos, aprikozēs, citrusaugļos, kivi, kartupeļos, sarkanajā paprikā, pētersīļos, sīpolos, dillēs, kāpostos, skābeņu lapās.

D vitamīns ir atrodams zivju eļļā, un ļoti daudz sēnēs, gaļā un olās.

E vitamīns ir atrodams graudu produktos, un riekstos.

K vitamīns, kas lielā skaitā ir atrodams kartupeļos, tomātos, burkānos, pētersīļos.

Folacīns ir atrodams aknās, lapu dārzeņos, pākšaugos.

Kālija galvenie avoti – kartupeļi, augļi un dārzeņi.

Fosfors ir atrodams piena produktos un pākšaugos, zivīs.

Nātrijs – pārtikas sālī.

Dzelzs galvenokārt atrodams gaļā un gaļas produktos.

Jods ir atrodams lielākajā daļā no jūras zivīm.

Fluors. Būtībā, ķermenis to saņem no dzeramā ūdens.

Leave a Comment