Kāpēc klepus nepāriet: 7 iemesli, kāpēc pieaugušajiem rodas un nepāriet mokošs klepus

Kāpēc klepus nepāriet: iemesli

1. Grēmas. Ja skābā kuņģa čūla iekļūst barības vadā, kas rodas gastrīta, peptiskas čūlas un refluksa ezofagīta laikā, var rasties sauss mokošs klepus un balss aizsmakums.

2. Alerģija var parādīties jebkuram no mums (no tā nav atkarīgs vecums), pat ja nekad līdz šim jūs no tās neesat cietuši. Kad dodaties gulēt un klepojat – iespējams tā ir alerģija no putekļiem, kas sakrājušies spilvenī vai arī vietām uz mīkstā dīvāna. Klepojat darbā? Iespējams apkopēja nomainīja grīdas mazgāšanas līdzekļus vai arī kāds printerī ielādēja jaunus tintes katridžus. Secinājums – pamēģināt pretalerģiskos līdzekļus, ko izraksta ārsts.

3. Parazīti. Biežāk sastopas bērnos, taču arī mēdz iekļūt pieaugušajos. Klepus var kļūt par pirmo tiešo reakciju, kas norāda uz to, ka ir audu bojājums, ko rada helminti vai arī to toksīni. Lai to noskaidrotu pietiek tikai veikt As**s analīzi no pirksta.

Lasi arī: Pārsteidzoši! Ananasu sula ir piecreiz efektīvāka par klepus zālēm; + recepte!

4. Bordetella pertussis. Tās ir  īsas nūjiņu vai koku formas baktērijas. Arī pieaugušie slimo ar šo infekciju. Simptomi: ilgstošs sausais klepus bez ķermeņa temperatūras izmaiņām. Ar klepu vienlaicīgi var rasties sāpes kaklā un vājuma sajūta – tāpat kā parastas saaukstēšanās laikā. Priekš diagnostiskas vajadzēs nodot krēpas vai As**is.

5. Tuberkoloze. Saslimstības pakāpe ar šo slimību joprojām ir augsta. Tuberkolozes baciļi ir plaši izplatīti apkārtnē, tāpēc risks saslimt ir jebkuram. Uztaisiet plaušu rentgenu vai arī  fluorogrāfiju – katram gadījumam, lai pārliecinātos par savu Vese***as stāvokli.

6. Psihogēnisks klepus var rasties bez jebkādiem iemesliem, un ir atkarīgs no cilvēka garastāvokļa un no nervu sistēmas stāvokļa. Pretklepus līdzekļi, pat tie, kas bloķē klepus refleksu – nepalīdzēs. Reizēm klepus lēkmes laikā – cilvēks var zaudēt samaņu. Ar šāda tipa traucējumiem parasti nodarbojās psihologi un neirologi.

Lasi arī: Pagatavo klepus konfektes! Fotorecepte soli pa solim

7. Medikamenti. Klepus var rasties kā blakusefekts lietojot tabletes pret As**sspiediena traucējumiem. Tas ir retums, taču ja citus iemeslus klepum nevar sameklēt, un jūs ilgstoši lietojat AKE inhibitorus – enalaprilu, lisinoprilu, kaptoprilu, perindoprilu, ramiprilu un citus -, tad palūdziet ārstam izrakstīt jums citu zāļu receptes.

 

Arī interesanti: Tautas līdzekļi pret klepu un iesnām, kas izārstēs bronhītu dažu dienu laikā! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

avots: passion.ru

Leave a Comment