Kāpēc saskaņā ar vīriešu etiķetes noteikumiem žaketes apakšējā poga nekad netiek aizpogāta

Ikviens tā vai citādi ir dzirdējis par to, ka mūsdienās nav pieņemts aizpogāt apakšējo pogu vienkrāsas uzvalkam. Tomēr ne visi zina, kad, kur, kāpēc un pateicoties kam radās šī šķietami dīvainā tradīcija.

Lai atrastu atbildi uz šo jautājumu, būs jādodas atpakaļ uz 20. gadsimta sākumu.

Izrādās, ka stāsts par to, kāpēc vīrieši sāka atpogāt beidzamo žaketes pogu, ir jau vairāk nekā 100 gadus vecs un saknes meklējamas britu karaliskajā ģimenē.

Ir vispārpieņemts, ka modernā tipa lietišķais uzvalks parādījās 19. gadsimta vidū Anglijā “Viktorijas laikmeta” kulminācijas laikā. Kā viegli nojaust, tajā laikā nebija stingru vai vismaz iedibinātu “uzvalka etiķetes” noteikumu attiecībā uz pogām.

Vīrieši pogas aizpogāja vai atstāja vaļā atbilstoši savām personīgajām vēlmēm. Tas skaidrojams arī ar to, ka biznesa uzvalku pirmsākumos žaketes bija pārāk dažādas, lai varētu izveidot vispārējus noteikumus. Tomēr pakāpeniski šī situācija mainījās.

Lasi vēl: Pārliecinieties, ka veicat šo darbību ar barību, pirms dodat to savam kaķim: svarīgi veterinārārsta padomi

Līdz 20. gadsimta sākumam “Viktorijas laikmeta” uzvalks patiesībā pārtapa par biznesa uzvalku, kādu lielākā daļa cilvēku ir pieraduši redzēt mūsdienās. Līdz tam laikam valkāšanas tradīcijas beidzot bija pārgājušas uz ideju, ka vīrieša žaketei jābūt aizpogātai.

Tomēr šāda žaketes valkāšana radīja nevajadzīgus sarežģījumus un bojāja uzvalka izskatu, pat ja tas bija izgatavots pēc pasūtījuma. Lielbritānijas karalis Edvards VII lika treknu punktu strīdā par pogām.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment