Kas vīriešiem šķiet vispievilcīgākais sievietēs? Tu būsi pārsteigta!

Pētījums ir atklājis, ka jaunā seksīgā tendence ir viss vienkāršais.

Royal Society Open Science publicētais pētījums pierāda, ka vīriešiem visvairāk patīk tas, cik vienkārši uztverama ir sievietes seja. Acīmredzot, jo vienkāršāka ir seja, jo vieglāk to apstrādāt smadzenēm, tas padara seju patīkamāku acīm; mūsu smadzenēm ir tendence pievērsties vienkāršiem stimuliem.

Lai veiktu pētījumu, galvenais zinātnieks Dr. Džuliens Renolts no Nacionālā zinātnes izpētes centra Francijā vēlējās labāk izprast, kādas īpašības vīrieši meklē, izvērtējot sievietes sejas pievilcību. Pētījumā piedalījās 169 vīrieši, kuriem tika parādīti dažādi sieviešu seju attēli, kā arī dalībniekiem vajadzēja novērtēt seju skalā no 0 līdz 20.

Pēcāk zinātnieki izveidoja algoritmu, lai filtrētu seju iezīmes, kuras vīriešiem likās vispievilcīgākās. Algoritms specifiski meklēja vienkāršību un tam izdevās uziet saistību starp abiem.

“Vienkāršība ir iekodēta smadzenēs. Citiem vārdiem sakot, vienkāršas sejas smadzenēm ir viegli apstrādāt,” Renolts papildina. “Vienkāršu seju iezīmes ir gluda āda, iespējams, neliels daudzums grumbiņu, kā arī plūstošas kontūras.”

Smadzenes viegli uztver simetriskas sejas bez krasi atšķirīgām iezīmēm.

Renolts ir pārliecināts, ka šis pētījums palīdzēs izprast nepieciešamību iedziļināties, kādēļ mēs konkrētas iezīmes uzskatām par skaistām, kā attīstās uztvere un kādu lomu tā spēlē seksuālajā atlasē.

Avots: yourtango.com

Leave a Comment