Ķermeņa pazīmes pēc kurām noteikt, ar kādām Vese***as problēmām tu, iespējams, saskarsies

Pirkstu garums

Sievietēm, kuru rādītājpirksti ir garāki nekā zeltneši, ir divtik liela iespējamība saslimt ar osteoartrītu ceļu locītavās. Šīm sievietēm parasti ir zemāks estrogēna līmenis , kas arī var spēlēt nozīmīgu lomu osteoartrīta attīstībā, apgalvo zinātnieki.

Kā to novērst:

Stiprini ceļus apņemošos muskuļus. Sēžot, iztaisno katru kāju, novietojot to paralēli grīdai 10 reizes, katru reizi turi kāju horizontālā pozīcijā 5-10 sekundes.

Garums

Sievietēm, kuras ir garākas par 1.58 metriem, iespējams trūkst mutagēna, kas palīdz nodzīvot līdz 100 gadu vecumam.

Kā to novērst:

  • Atmet smēķēšanu
  • Izvairies no alkohola lietošanas

Kāju garums

Ja tev ir īsas kājas, iespējams, tev labāk jārūpējas par savām aknām. Zinātnieki ir atklājuši, ka sievietēm, kuru kājas ir 51-74 centimetrus garas, ir lielāks četru enzīmu daudzums, kas aktivizē aknu saslimšanu veidošanos.

Kā to novērst:

  • Saskarsmē ar ķimikālijām, lieto cimdus un aizsargmasku
  • Samazini toksīnu daudzumu, kas jāpārstrādā tavām aknām

Oža

Neiroloģisks pētījums, kas veikts 2008. gadā, parādījis, ka vecākiem pieaugušajiem, kas nespēja identificēt banānu, citronu, kanēļa un citas smaržas, pastāvēja piecas reizes lielāka varbūtība saslimt ar Parkinsona slimību. Zinātnieki uzskata, ka smadzeņu daļa, kas atbild par ožas nodrošināšanu, ir pirmā, ko ietekmē Parkinsona Sli**ba.

Kā to novērst:

  • Dzer zivju eļļu, kas palielinās smadzeņu aizsargspējas

Roku garums

Sievietēm, kurām ir īsas rokas, ir 1,5 reizes lielāka varbūtība saslimt ar Alcheimera slimību. Barības vielu nepietiekamība augšanas gados var izraisīt kognitīvo panīkumu arī vēlāk dzīvē.

Kā to novērst:

  • Atrodi aktīvu hobiju
  • Katru dienu izaicini savas smadzenes

Liec lietā savas pelēkās šūnas, atrodi labu hobiju, piemēram, gleznošanu vai keramiku. Alcheimera Sli**bas pētījumu centra dati liecina, ka pieaugušie, kas brīvajā laikā nodarbojās ar dažādām aktivitātēm ir 2.5 reizes mazāk pakļauti saslimšanai ar šo slimību.

Ausu lielums

Pētījumi pierāda, ka lineārās auss līnijas var paredzēt kardiovaskulārās saslimšanas (sirdstriekas, šuntēšanas operācijas, sirds nāvi). Eksperti informē, ka elastīgo šķiedru zudums var izraisīt gan ausu krokošanos, gan artēriju nocietināšanās.

Kā to novērst:

  • Notievē
  • Samazini holesterola līmeni un pazemini As**sspiedienu

Džinsu izmērs

Pētījumi parāda, ka pieaugušajiem, kuriem ir liels vēders 40 gadu vecumā, vēlāk, sasniedzot 70 gadu vecumu, ir 3.6 reizes lielāka iespēja sirgt ar demenci, pat tad, ja viņiem nav liekais svars. Viens no iespējamajiem iemesliem ir viscerālie tauki (bīstamie tauki, kas apņem orgānus) izdala vairāk iekaisuma hormonu, kas rada kognitīvās problēmas.

Kā to novērst:

  • Sadali ēdienu nelielās porcijās
  • Uzturā lieto nepiesātinātās taukskābes (olīvas, rieksti, avokado un tumšā šokolāde)

Krūštura izmērs

Sievietēm, kuras nēsā D izmēra, vai lielāku krūšturi 20 gadu vecumā, ir 1.5 reizes lielāks risks saslimt ar 2 tipa diabētu, kā tām, kas nēsā A vai mazāka izmēra krūšturi. Zinātnieki apgalvo, ka tas var būt saistīts ar taukaudiem sievietes krūtīs, kas ir hormonāli sensitīvi un iespaido insulīna līmeni.

 Kā to novērst:

  • Iekļauj augstas intensitātes treniņu elementus savā sporta programmā

Kādā pētījumā tika pierādīts, ka pieaugušie, kas izpildīja 6 x 30 sekunžu sprintus (ar 4 min intervālu), izmantojot velotrenažieri, paaugstināja sava ķermeņa spēju pārstrādāt cukuru par gandrīz 25% pēc sešām sesijām – tas ir pietiekoši, lai pazeminātu diabēta risku.

Kāju ikru lielums

Lai arī tas šķiet dīvaini, 2009. gadā, Francijā, veikts pētījums atklāja, ka sievietēm ar maziem ikriem (33 cm vai mazāk) ir lielāka iespēja saslimt ar karotīdo artēriju slimībām, kas paaugstina sirdstriekas risku. Tiek pieņemts, ka zemādas tauki ikros izvada no asinīm taukskābes, nogulsnējot tās citās, nekaitīgākās vietās.

 Kā to novērst:

  • Lieto uzturā zaļo tēju
  • Uzturi veselu savu sirdi

As**s grupa

Hārvardas Medicīnas Skolas zinātnieki ir atklājuši, ka cilvēkiem ar A, B vai AB grupas asinīm ir lielāka iespējamība aizkuņģa dziedzera attīstībai, kā cilvēkiem ar O As**s grupu. Tas nozīmē, ka gēni, kas ir atbildīgi par As**s grupu, var saturēt arī ģenētisku aizkuņģa dziedzera risku.

 Kā to novērst:

  • Lieto D vitamīnu
  • Uzturā lieto mazkaloriju piena produktus un zivis

Leave a Comment