Ķermeņa sāpes, kuras tev nekad nevajadzētu ignorēt

Pēkšņas un spēcīgas galvassāpes

Varētu būt: Aneirisms, kas ir artērijas balonveida paplašinājums.

Ko darīt: Ja izjūti pēkšņas un spēcīgas galvassāpes, nekavējoties izsauc neatliekamo medicīnisko palīdzību (iespējama arī slikta dūša un redzes pasliktināšanās). Asiņošana galvas smadzenēs aneirisma dēļ nav nemaz tik bieži sastopama, tomēr, kad tas notiek, ļoti svarīga ir ātra rīcība. Ķirurgi var izglābt tavu dzīvību, ātri noslēdzot vājināto vietu.

Zobu sāpes, no kurām pamosties

Varētu būt: Zobu griešana naktī

Ko darīt: Pastāvīga zobu griešana var likt zoba nervam iekaist, kā arī noārdīt zoba aizsargemalju. Pastāv iespēja arī likt zobam ieplaisāt līdz pat saknei – šādā gadījumā pēc tam nepieciešama zoba ekstrakcija. Piezvani savam zobārstam, lai varētu nonākt pie problēmas cēloņa. Parasti zobu griešanu izraisa stress. Šī problēma atrisināma ar speciālas nakts platītes ievietošanu mutē.

Trulas sāpes vēdera rajonā – tās paliek asākas, virzoties uz vēdera lejasdaļas labo pusi

Varētu būt: Iekaisis apendicīts

Ko darīt: Ja jūti šāda veida sāpes, nekavējoties izsauc neatliekamo medicīnisko palīdzību. Ja sāpes kļūst spēcīgākas nākamo 24 stundu laikā, tev būs nepieciešama operācija. Ja apendicīts pārsprāgs, resnajā zarnā esošās baktērijas var nonākt vēdera dobumā, un tas ir ļoti bīstami.

Sāpes muguras vidusdaļā un temperatūra

Varētu būt: Nieru infekcija

Ko darīt: Nedomā, ka temperatūra, sliktā dūša un sāpes mugurā ir vēdera gripa. Šis stāvoklis attīstās brīdī, kad urīnizvadkanālā esošās baktērijas izplatās nierēs, padarot iekaisumu bīstamāku. Visticamāk, ka ārsts šādā gadījumā izrakstīs antibiotiku terapiju, tādēļ ieteicams pēc iespējas ātrāk apmeklēt ārstu.

Jutīga vieta ikru daļā

Varētu būt: Dziļo vēnu tromboze

Ko darīt: Ja sāp kādā konkrētā kājas daļā, iespējams, ka pie vainas ir dziļo vēnu tromboze (DVT). DVT skartā vieta var būt sasarkusi un sāpīga pieskārienam. Augstāka iespēja konstatēt DVT ir sievietēm, kuras lieto kontracepcijas medikamentus vai nesen devušās ilgā pārlidojumā vai braucienā ar mašīnu. Ja tava kāja nav piepampusi un sāpes nekļūst stiprākas, vari doties pie ārsta arī nākamajā dienā, tomēr nekādā gadījumā neatliec vizīti ilgāk. Trombs var ceļot pa As**svadiem un nonākt plaušās, kur tas var apturēt As**s plūsmu.

Menstruālie krampji, kurus neatvieglo parastie pretsāpju līdzekļi

Varētu būt: Endometrioze

Ko darīt: Ja sāpes neatvieglo pretsāpju medikamentu, iespējams, ka pie tām vainojama endometrioze. Tā traucē auglīgumam (40% līdz 60% sieviešu, kurām ir sāpīgas menstruācijas cieš no šīs Sli**bas). Ja vien šobrīd nemēģini tikt pie bērniņa, ārsts tev izrakstīt kontracepcijas tabletes. Ja sāpes nepāriet, iespējams, būs nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās.

Neizskaidrojamas sāpes starp lāpstiņām

Varētu būt: Sirdstrieka

Ko darīt: Aptuveni 30% cilvēku, kurus piemeklējusi sirdslēkme, neizjūt klasiskās sāpes krūtīs. Sievietēm raksturīgi simptomi ir sāpes starp lāpstiņām, žokļa sāpes, elpas trūkums un slikta dūša. Ja tevi piemeklē vairāki no minētajiem simptomiem, nekavējoties jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība, nelūdz, lai kāds tevi aizved uz Slim**cu.

Avots: womansday.com

Leave a Comment