• Vienādās proporcijās sagatavo ķirbi, ābolus (vislabāk skābos, piemēram, ‘Antonovku’) un burkānus. Glāzei sulas pievieno pustējkaroti olīveļļas vai citas kvalitatīvas eļļas, lai A vitamīns labāk uzsūcas. Āboli kopā ar burkāniem ļoti labi neitralizē ķirbja smaržu un garšu.
• Ņem vienādu daudzumu ķirbju, ābolu un brūkleņu, kas turētas ūdenī (tādējādi šīs ogas vislabāk saglabājas svaigas līdz pavasarim). No ķirbja un āboliem izspiež sulu. Brūklenes ar visu ūdeni sakuļ blenderī un pievieno sulai. Šīs ogas vai sauja dzērveņu labi nomāc ķirbja salkano garšu.
• Eksotiskāks variants ir sula, ko iegūst no ķirbja un apelsīna. Tos izspiež atsevišķi un vienādās devās sajauc kopā. Apelsīns ir aromātisks, labi atsvaidzina ķirbja sulu.
Avots: