Ko darīt, kad prieks ir jāmeklē “kā ar uguni”?

  1. Iegūsti redzējumu

Sāc pamatot savas izvēles uz to, kas tev liek justies brīvāk un laimīgāk, nevis uz to, kādai, tavuprāt, vajadzētu būt ideālai dzīvei. Sāc ar bilžu atrašanu no žurnāliem (vai no grāmatām vai interneta), kas attēlo tavu iecerēto nākotni, un uzlīmē tās uz ietinamā papīra loksnes. Ja tev tas liek nobolīt acis, es saprotu. Tomēr šī stratēģija bieži vien nostrādā. Šai papīra loksnei pašai par sevi nav nekādas ietekmes uz realitāti; dzīvi maina bilžu izvēlēšanās process, kas nostiprināsies tavā zemapziņā un ietekmēs tavas izvēles tādā virzienā, kas palīdzēs īstenot šo redzējumu.

  1. Atbrīvojies no tā, kas tev neder

Apsver, kuras lietas tu labprāt izmestu no savas dzīves – kaitīgi ieradumi, viltus draugi, seni aizvainojumi – un, iztēlojoties šīs lietas, ieelpo, kamēr klusi atkārto „lai tā būtu”. Savukārt izelpojot domā „atbrīvojies no tā”. Pastāvīgi atkārto to, un tu varēsi izmest no savas pasaules lielāko daļu traumējošu un nepatīkamu atgadījumu.

  1. Nebaidies no tā, ka kaut kas var nesanākt

Cilvēki, kuri baidās no kļūdu pieļaušanas, tiek paralizēti šo raižu dēļ, savukārt tie, kurus nesatrauc kļūdu pieļaušana, ātri vien gūst panākumus. Panākumi veidojas uz neizdošanās pamata. Grūtības darbā? Tās virza tevi tuvāk tavam sapņu darbam. Neizdevušās attiecības? Tās tev māca aptvert mīlestības nozīmi. Atrast problēmas risinājumu ir tas, kas piešķir dzīvei garšu.

  1. Pievērs uzmanību tam, kas tev ir patiešām nozīmīgs

Ja tev ir nosliece uz citu cilvēku prioritāšu izvērtēšanu lēmumu pieņemšanas laikā, tev ir nepieciešams izpētīt pašam sevi, lai saprastu, kas ir svarīgs. Sākotnēji tas var būt sarežģīti, bet drīz vien tu sapratīsi, ka tava dzīve gaida to, kad tev tā palīdzēs izvēlēties piemērotāko tev. Pat tad, kad citi tev iestāsta, ka viņu ārkārtīgi svarīgajām vēlmēm vajadzētu būt pirmajā vietā. Tādējādi tiek panākts tas, ka viss šķiet apgrūtinošs, ja tev tas nav svarīgi, turpretim – baudāms un nāk diezgan viegli, ja tev par to rūp. Dzīve liekas laba, kad tā saviļņo tevi – un slikta, ja tā nav.

Avots: realsimple.com

Leave a Comment