Lūk, kādēļ no nagiem pazūd baltie pusaplīši jeb mēnestiņi – nepalaidiet garām šo organisma brīdinājumu!

Pusaplīši uz nagiem

Medicīnā arī ir pieņemts diagnosticēt dažādas Sli**bas atkarībā no nagu stāvokļa, visbiežāk tieši pusaplīšu izskata. Pārbaudīt savu veselību varat kaut tūlīt!

Ja pusaplīši ir redzami uz visiem pirkstu nagiem, tas liecina par labu veselību. Bāli, knapi redzami pusaplīši vai tādi nav vispār – jāieklausās sava organisma brīdinājumos.

1. Lielā pirksta pusaplis liecina par galvas smadzeņu un plaušu stāvokli. Intensīviem smēķētājiem tas var būt pabāls vai stipri samazināts. Ja uz īkšķa pusaplītis nav vispār, tas var liecināt, ka cilvēks nav adekvāts vai slimo ar šizofrēniju.

2. Ja rādītājpirkstam pusaplītis ir pazudis, tas liecina par resnās zarnas, aknu vai aizkunģa dziedzera darbības nobīdēm, kā arī par hroniskām LOR orgānu saslimšanām.

3. Vidējais pirksts atbild par sirds un As**svadu sistēmu. Ja uz tā nav redzams pusaplis, tad iespējams, ka sirgstat no As**svadu veģetatīvās distonijas, biežas As**sspiediena maiņas, kā arī sirds aritmijas. Nepieciešams ar steigu ārstēt As**svadus!

4. Ja pusaplīši nav ierastajā izskatā uz zeltneša, tad runa ir par limfātiskās sitēmas bojājumiem, un ir novērojami endokrīnās sistēmas traucējumi vielmaiņai.

5. Mazais pirkstiņš – parasti Vese***as problēmu dēļ, pusaplīts uz tā izzūd visātrāk, jo tas atbild par tievās zarnas darbību. Tā kā tievā zarna parasti pirmā tiek aizsērēta, tad mazā pirkstiņa pusaplīši arī pirmie pazūd.

Ieteicams pievērst uzmanību arī pusaplīša krāsai. Ja tas ir dzeltens, tad problēmas ir ar nierēm, zilgana krāsa norāda par vāju sirdi, ja uz naga parādās balti plankumiņi, tas nozīmē, ka organismā trūkst cinks, bet dzelteni plankumi – par galvas smadzeņu darbības traucējumiem.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment