Marihuāna atjauno smadzeņu darbību – zinātniski pierādīts!

Profesors Andreass Cimmers skaidro: “Šī terapija pilnībā atgrieza smadzeņu darbības spējas vecākiem dzīvniekiem. Izskatās, ka tetrahidrokanabinola (THC) terapija ir pagriezusi atpakaļ  molekulāro pulksteni.”

Nelielās devās šī viela tika ievadīta 12 un 18 mēnešus veciem grauzējiem, kuri tika uzskatīti par veciem, ņemot vērā, ka peles mūža ilgums ir vien divi līdz trīs gadi.

Attēlu rezultāti vaicājumam “cannabis tumblr”

Pētījuma ietvaros noskaidrots, ka šī viela padarījusi smadzeņu pelēkās šūnas “jaunākas”.

Bonnas un Jeruzalemes Ebreju Universitātes zinātnieki dzīvniekiem laiku pa laikam ievadīja nelielu daudzumu THC, kas ir kaņepju auga aktīvā sastāvdaļa. Vēlāk viņi pārbaudīja peļu spēju mācīties, kā arī testēja viņu atmiņas veiktspēju, tai skaitā orientēšanās spējas, atklājot, ka veiktspēja patiesi uzlabojusies.

Lasi vēl: Atrasts neaptverams daudzums marihuānas, ļoti dīvainā vietā!

Turpretī peles, kurām tika doti placebo medikamenti, parādīja viņu vecumam atbilstošu veiktspēju, kura neuzlabojās.

Zinātnieki atklāja arī to, ka smadzenes noveco daudz ātrāk, ja pelēm neattīstās funkcionāli THC receptori – olbaltumvielas, kuras piesaista šo vielu.

Nākamais loģiskais solis ir līdzīga pētījuma veikšana cilvēkiem, cerot, ka nākotnē ar šī medikamenta palīdzību būs ārstējama demence jeb plānprātība.

Attēlu rezultāti vaicājumam “cannabis tumblr”

Cilvēki joprojām daudz diskutē par marihuānas ietekmi uz veselību – kādā citā pētījumā tika atklāts, ka marihuānas lietotāji divreiz biežāk cieš no lauztās sirds sindroma izpausmēm – tas ir rets Vese***as stāvoklis, kura simptomi atgādina sirdslēkmi.

Šis sindroms zināms kā stresa kardiomiopātija un tas izraisa pēkšņu, parasti īslaicīgu sirds muskuļa vājumu.

Simptomi samazina sirds spēju pārsūknēt As**is, izraisa sāpes krūtīs, elpas trūkumu, nelabu dūšu un ģībšanu.

Avots: huffingtonpost.co.uk

Leave a Comment