Mēdz runāt pati ar sevi? Izrādās, ka tu tomēr neesi traka!

Visticamāk, ka tu vienkārši esi ģēnijs.

Kā tas var būt iespējams? Tu noteikti domā, ka tikai trakie ar sevi sarunājas. Sabiedrībā valda negatīvi aizspriedumi pret sarunāšanos ar sevi, jo cilvēki vienkārši jūtas neērti, kad tiek pieķerti to darām.

Kā izrādās, sarunāšanās ar sevi ir ģenialitātes pazīme.

Pētījumi pierādījuši, ka, sarunājoties ar sevi, cilvēks ātrāk iemācās, domā efektīvāk un uzlabo ilgtermiņa atmiņu.

Pētījums, kas publicēts eksperimentālās psiholoģijas žurnālā, atklāja, ka verbālā stimulācija maina esošos uztveres procesus. Tas nozīmē, ka sarunāšanās ar sevi, it īpaši objektu un lietu nosaukumu atkārtošana, padara vieglāku to atrašanu.

Daudzi eksperti un pētījumi atklājuši, kādā veidā sarunāšanās ar sevi palīdz. Šie pieci veidi ir zinātniski pierādīti.

Smadzenes šādā režīmā darbojas efektīvāk

Live Science” veiktā pētījumā testa subjekti , kuri atkārtoja lietu nosaukumus tās meklējot, atrada lietas ar mazāku piepūli. Sarunāšanās ar sevi patiesībā palīdz ķermenim saprast, ko tu dari.

Bērni šādi labāk iegaumē informāciju

Bērniem un mazuļiem ir svarīgi dzirdēt savu vecāku balsis, “sarunas ar sevi ” var palīdzēt ievirzīt bērna uzvedību vai rīcību, ja uzdevumi tiek skaidroti soli pa solim. Ja jaunietis ar sevi sarunājas, veicot kādu procesu, tad sekošana tam ir vairāk iespējama nekā cita scenārija izvēle.

Tas palīdz organizēt domas

Sarunāšanās ar sevi palīdz apspriest svarīgas domas, uzskata psiholoģe Linda Sapadina. Izsakot domas, tu vokāli sadali uzdevumus pēc to prioritātēm un atslogo savu prātu no nekārtības. Problēmas izteikšana nomierina nervus, jo nu tev vairs nav tā jānēsā līdzi galvā.

Tu sasniegsi vairāk mērķu

Skaļa atkārtošana, ir īpaši mērķu atkārtošana, palīdz atjaunot koncentrēšanos, kā arī atbrīvoties no ceļā stāvošajiem traucēkļiem. Svarīgāko soļu atkārtošana padara katru no tiem individuālu un skaidru, šādi viss nesaiet vienā “putrā”. Izpaužot informāciju un ieklausoties tajā, tu psiholoģiski ieprogrammē smadzenes uz mērķa sasniegšanu.

 

Avots: shareably.com

Leave a Comment