Negaidīti: Pētījums atklāj tetovējumu ietekmi uz veselību

 

Ja tetovējumu veido pirmo reizi, tas patiesībā vājina imūnsistēmu, jo organisms piedzīvo stresu gaidāmās pieredzes dēļ. Tas uz īsu brīdi padara cilvēku uzņēmīgāku pret infekcijām un vīrusiem. Taču, ja cilvēkam jau ir vairāki tetovējumi, imūnsistēma kļūst stiprāka, un jaunā tetovējuma veidošana nerada tik lielu stresu. Lai arī pētījums nav apjomīgs, tas tik un tā atklāj interesantu saistību starp tetovējumiem un imūnsistēmu.

Pētnieki norāda divus iespējamos iemeslus šādiem rezultātiem. Pirmkārt, daudzu tetovējumu īpašnieki tik ļoti nesatraucas par jauniem adatas dūrieniem, tāpēc arī organisms ir pakļauts zemākam stresa līmenim. Otrkārt, viņi ir pieraduši pie tā, gluži kā tie, kas bieži trenējas un ar laiku vairs neizjūt muskuļu sāpes – viņi vienkārši ir stiprāki.

Nevajag uzreiz iet un aptetovēt visu muguru, lai izvairītos no saaukstēšanās, tomēr šis pētījums parāda, kāpēc cilvēki bieži vien jūtas slikti pēc pirmās tetovēšanas reizes. Ja tavi vecāki atkal dusmosies par kārtējo tetovējumu, vari nomierināt viņus, sakot, ka tādā veidā tu stiprini imūnsistēmu.

Avots: marieclaire.com

Leave a Comment