Piedāvājam jums ļoti netradicionālu marinādi cūkgaļas ribiņām. Šo ēdienu pasniedz restorānos, tā garša un aromāts apbur Kanādas iedzīvotājus un viesus
Ir vērts mēģināt pagatavot ribiņas saskaņā ar šo recepti. ir populārs ēdiens daudzās pasaules virtuvēs, īpaši amerikāņu, latviešu, Āzijas un Dienvidamerikas virtuvēs. Tās var gatavot dažādos veidos – cepeškrāsnī, uz grila, pannā vai pat kūpinot.
Cūkgaļas ribiņas – populāras BBQ gatavošanā. Liellopa ribiņas – lielākas un gaļīgākas, piemērotas ilgai sautēšanai. Jēra ribiņas – maigākas un ar specifisku garšu. Medījumu ribiņas (piemēram brieža) – īpaši aromātiskas. Precīzas šīs konkrētās receptes sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas metode:
Bļodā sajauciet ābolu mērci, pievieno kečupu, sojas mērci un brūno cukuru. Pievienojiet garšvielas un citronu sulu. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc. Pēc tam iegūtajā mērcē gaļu marinē vismaz 30 minūtes. Bet ieteiktu tās paturēt ilgāk. Ja vēlaties iegūt perfektu rezultātu – atstājiet tās uz nakti, vai izmantojot pārtikas vakuma ierīci, ielieciet tos tam paredzētajos maisos vakumā.
Liek ribiņas uz cepešpannas, pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu 220℃. Noņemiet foliju un pārlejiet šķidrumu kas palicis pāri no marinēšanā pār ribām. Lieciet atpakaļ cepeškrāsnī uz vēl 30 minūtēm. Ābolu biezenis jeb mērce ir kanādiešu versija ribiņām. To tekstūra un saldskābā garša piedod ribiņām īpašu garšu.
Lasi vēl:
Sastāvdaļas:
cūkgaļas ribiņas – 1 kg 200 g;
ābolu biezenis – 100 g;
kečups – 100 g;
sojas mērce – 4 ēd.k. l.;
brūnais cukurs – 2 ēd.k. l.;
žāvēti ķiploki – ½ tējk;
saldā paprika – ½ tējk;
melnie pipari – ½ tējk;
kanēlis – ½ tējk;
citronu sula – 1,5 ēd.k. l.
Daži padomi. Labāk izmantot lēnu cepšanu – jo ilgāk, jo sulīgākas un mīkstākas būs ribiņas. Marinēšana – jāatstāj marinādē vismaz 4–12 stundas, lai garšas labi ievelkas. Folija izmantošana – palīdz saglabāt gaļas sulīgumu cepšanas laikā. Glazēt labāk pašās beigās – pēdējās 15 minūtēs var pārklāt ar mērci, lai tā karamelizētos.