Noskaidro, no kā visvairāk cilvēki baidās, pienākot vecumdienām!

Vecums nenāk viens! Kurš gan nezina šo frāzi? Parasti, ka šī frāze tiek lietota brīžos, kad nokrakšķ kauli vai tiek veikta kāda neveiklāka kustība. Tātad cilvēki lielākoties saista vecumdienas ar kādiem nepatīkamiem notikumiem, no kuriem diemžēl ir ļoti grūti vai pat neiespējami izbēgt.

Tika apkopota statistika par to, par ko visvairāk cilvēki satraucas, domājot par vecumdienu iestāšanos. Un izrādījās, ka pirmajā vietā ir bailes par kāda tuvinieka/drauga nāvi. Par šo situāciju satraucas aptuveni 44% no visiem aptaujātajiem.

Otrajā vietā, ar 33%, ir ierindojušās rūpes par vientulību. Cilvēkus satrauc fakts, ka viņi vairs nevienam nebūs vajadzīgi un visi viņu tuvinieki, draugi būs jau vai nu nomiruši vai pārāk vārgi un nespējīgi, lai satiktos.

Nākamās populārākās rūpes ir iedzīvošanās Alcheimera slimībā, kas ir ļoti bieži sastopama Sli**ba starp veciem cilvēkiem. Šīs raizes ir pilnīgi saprotamas, jo, kurš gan vēlētos labprātīgi aizmirst savas dzīves skaistos mirkļus?

Vēl viena liela rūpe ir par finansiālo stāvokli, saprotot, ka vecumdienās būs jādodas pensijā, kas nozīmē, ka ierastais ienākumu līmenis krasi samazināsies. Tas var radīt sajūtu, ka vecumdienas nebūs ne mierīgas, ne saulainas.

Avots: i100.independent.co.uk

zeltene_logo_v1

Leave a Comment