Labāko valstu tops tiem, kuri nolēma mainīt dzīvesvietu 2024. gadā

Labākās valstis, uz kurām pārcelties – kas tās ir? Šodien runāsim par svarīgiem kritērijiem, kas būtu jāņem vērā, emigrējot. Apskatīsim arī populārākos štatus, kuros ir viss nepieciešamais ērtai un bagātai dzīvei pieaugušajiem un bērniem. Taču ne bez trūkumiem – daži būtiski, daži mēreni. Lasiet par to visu tālāk.

Labākās valstis uz kurām pārcelties

Cilvēki pamet savu dzimteni dažādu iemeslu dēļ. Dažus no dzimtās ligzdas aizved sapnis dzīvot pie okeāna, citus valstī esošās iekšējās problēmas. Pirms pārcelšanās svarīgi izvērtēt galamērķa iespējas/draudus un prioritātes kritērijus. Un arī analizējiet savu personīgo “bagāžu”: vecumu, veselību, izglītību, kapitālu, darba prasmes, svešvalodas zināšanas un vēlmi apgūt jaunas lietas.

Šeit ir daži kritēriji ērtai dzīvošanai valstī, ko varat izmantot, lai izveidotu savu personīgo emigrantu kontrolsarakstu.

1.Drošība – iekšējā un ārējā ģeopolitisko konfliktu kontekstā. Ir arī svarīgi noskaidrot, vai šī teritorija ir jutīga pret zemestrīcēm, cunami, vulkānu izvirdumiem un citām dabas katastrofām.

2.Cik maksā dzīve (pārtikas preces, nekustamā īpašuma īre, sociālie pakalpojumi). Un kur var iegūt aktuālo informāciju (piemēram, YouTube video, forumi, publiskas lapas emigrantiem sociālajos tīklos).

3.Vēlme apgūt svešvalodu un vietējo iedzīvotāju attieksme pret ārzemniekiem.

Lasi arī: Gurķu stādu piebarošana sākotnējā stadijā lieliskai ražai: vispirms pēc izdīgšanas un pirms stādīšanas zemē

4.Cik viegli ir iegūt vīzu, termiņuzturēšanās atļauju un pilsonību. Kā arī nodokļi, iespēja iegūt darbu un atvērt biznesu.

5.Medicīna un izklaide.

Tālāk mēs apskatīsim 5 labākās valstis, kuras dievina migranti.

Portugāle

Šī ir viena no budžetam draudzīgākajām valstīm ES. Šeit dzīvošanai viņi tērē 800 eiro mēnesī, turklāt pārtika maksā vairākas reizes lētāk nekā Itālijā vai Vācijā. Bet ar nekustamo īpašumu tas nav tik vienkārši. Vienistabas dzīvokļa īre Lisabonas priekšpilsētā izmaksās 1200–1800 eiro/mēn. Mazās pilsētās, piemēram, Porto vai Lagosa, jūs varat īrēt mājokli no 700 eiro. Viena kvadrātmetra izmaksas galvaspilsētā ir sākot no 3000 eiro.

Portugālē ir patīkami zems noziedzības līmenis. Pēc 5 dzīvesvietas gadiem jūs varat saņemt Eiropas pasi. Turklāt no 2024.gada šo periodu sāk skaitīt nevis no uzturēšanās atļaujas saņemšanas, bet gan no pieteikuma iesniegšanas brīža.

Ārzemniekiem ar uzturēšanās atļauju ir tiesības sūtīt savu bērnu bezmaksas valsts skolā un bērnudārzā. Un četras universitātes Portugālē ir starp labākajām augstākajām skolām pasaulē.

Vietējie iedzīvotāji ir iecietīgi pret visiem apmeklētājiem. Tajā pašā laikā migrācijas politika nepiesaista Tuvo Austrumu, Āzijas un Āfrikas iedzīvotājus. Portugāles zāles ir pieejamas un augstas kvalitātes. Pēc šiem rādītājiem valsts ir apsteigusi Angliju, Spāniju un Itāliju.

Dzīves Portugālē mīnuss ir zemās algas. Vidēji – ne vairāk kā 2000 eiro. Tāpat uzturēšanās atļaujas iegūšana pēc mājokļa iegādes automātiski nedod tiesības strādāt. Tā ir darba vīzas prerogatīva, kuru var atvērt tikai pēc darba līguma noslēgšanas. Uzturēšanās atļauju var iegūt arī students vietējā universitātē, portugāļu dzīvesbiedrs un ikviens, kurš ir gatavs ieguldīt 280 000 USD vai vairāk vietējā nekustamajā īpašumā, kas ir vecāks par 30 gadiem.

Šeit jūs bieži dzirdēsit vārdu amanhã (rīt). Pat svarīgas saistības tiek atliktas uz rītdienu. Valsts iestādes darbojas pēc tāda paša principa. Jūs nedēļām ilgi gaidīsit, līdz dokumenti tiks apstrādāti bezgalīgās rindās.

Portugālē ir ļoti augsti nodokļi, un tos maksā gan rezidenti, gan nerezidenti. Ienākuma nodoklis ir atkarīgs no algas līmeņa un var sasniegt 48%.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment