Pastaiga mežā ārstē daudzas kaites; bet, ja ciet no ŠĪS kaites, to nedrīkst darīt!

mezs1
Izņēmums, kam jābūt piesardzīgiem ar šādām pastaigām, ir cilvēki, kas bieži cieš no migrēnas – viņiem uzturēšanās mežā (sevišķi priežu) var draudēt ar kārtējo lēkmi.

Toties visiem pārējiem, kam šādu problēmu nav, paklaiņot pa priežu vai egļu mežu vajadzētu iespējami biežāk: tā būs ne tikai teicama atpūta patiesi svaigā gaisā, bet arī spēcīgs enerģijas un pozitīvo emociju lādiņš ilgam laikam.

Kāpēc ziemā veselīgāk?

Turklāt tieši ziemā gaiss skujkoku mežos ir daudz veselīgāks nekā vasarā, jo karstajā gadalaikā gaiss ir vairāk piesātināts ar terpentīna tvaikiem, kas diezgan negatīvi ietekmē sirds slimnieku stāvokli. Ir pierādīts, ka vasarā priežu mežā viņiem paātrinās pulss un elpošana, bet vīriešiem – arī arteriālais spiediens. Toties ziemā pastaigas egļu un priežu mežā sirds-As**svadu slimniekiem nekādas reakcijas neizraisa.

Lasi arī: Kādu labumu mums var sniegt dažādi koki, kurus stādīt pie mājas, kurus labāk apciemot mežā

Nenāc mājās tukšām rokām!

Grēks doties no meža projām tukšām rokām. Uzmanīgi, nekaitējot kokam, līdzi var salauzt dažus zarus, no kuriem mājās sasiet slotu pirtij. Tā, protams, ļoti būtiski atšķirsies no tradicionālās bērza vai ozola slotas, bet tikai – no skata.

Ār*tnieciskajā ziņā priedes vai egles slota normalizē As**sriti, atveseļo un atjaunina visu organismu, teicami palīdz pret saaukstēšanās kaitēm. Bet lai asās skujas kļūtu mīkstas un maigas, slota pirms izmantošanas jāapplaucē un jāpatur karstā ūdenī.

Leave a Comment