Patvēruma meklētājs centies nolaupīt 10 gadus vecu meiteni, bet tas vēl nav viss

Amins Huseins ieradās Lielbritānijā 2009. gadā un kopš tā laika ir pastrādājis 20 noziegumus, tajā skaitā trīs seksuāla rakstura uzbrukumus. Divos no tiem viņš uzbruka cilvēkiem Slim**cā un boulinga zālē, bet trešais uzbrukums bija bērnam, kas jaunāks par 13 gadiem, un par to viņš 10 mēnešus pavadīja aiz restēm.

Lai arī patvēruma pieprasījums tika noraidīts, visi mēģinājumi vīrieti deportēt uz Somāliju ir bijuši neveiksmīgi, jo Somālija nepieņem cilvēkus, kas ir nosūtīti ar varu.

Kad Huseins pastrādāja noziegumus, tika pārtraukta noziedznieku deportēšana uz viņu valstīm, bet tagad tā atkal ir spēkā. Tomēr katra lieta tiek izskatīta rindas kārtībā.

Viņš atzina savu vainu bērna nolaupīšanas mēģinājumā un alkohola zādzībā no Tesco lielveikala, un pavadīja cietumā divus ar pusi gadus.

Tiesnesis viņam teica, ka, balstoties uz toreiz sacīto, ir skaidrs, ka motīvs bija vai nu agresīva vai seksuāla rakstura. Viņš teica, ka tam nav nozīmes, ja raugās no soda piemērošanas viedokļa, jo abi gadījumi ir vienlīdz nopietni. Neviens cits rīcības motīvs netika piedāvāts.

Huseinam ir izdots rīkojums, kas aizliedz tuvoties cietušajai meitenei vai jebkādā veidā kontaktēties ar viņu, viņas māti, māsu, vai bērniem, kas jaunāki par 16 gadiem.

Pēc lietas izbeigšanas meitenes māte sacīja, ka visa ģimene pārvāksies uz kādu citu Bristoles daļu: “Tas ir biedējoši, es vēlētos, kaut sods būtu lielāks. Viņa vairs nevēlas uzturēties šajā apkārtnē.” Māte arī norādīja, ka vienmēr meitai ir teikusi, lai nekur neiet kopā ar svešiniekiem.

Huseina advokāts skaidroja, ka viņa klienta rīcību ietekmēja atrašanās alkohola reibumā, kā arī viņš pats atzina savu vainu.

Vīrietis pats apgalvoja, ka viņa motīvs nolaupīt meiteni nebija seksuāla rakstura, un viņš neesot gribējis meitenei nodarīt pāri. Advokāts skaidro, ka Huseins jau ir sācis cīnīties ar alkoholisma problēmu un vēlējies kaut ko sasniegt savā dzīvē.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pārstāvji norāda: “Šī valdība Lielbritānijas pilsoņu tiesības ir nostādījusi svarīgākā pozīcijā par noziedznieku tiesībām, un ārzemnieki, kas ļaunprātīgi izmanto mūsu labvēlību, veicot noziegumus šeit, bez šaubām būtu jādeportē.”

 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aivars Zindulis</cite>

    Kā manā izpratnē varētu notikt šitā burlaka deportācija uz dzimto Somāliju: ielādēt viņu lidmašīnā kopā ar pārējiem deportējamajiem, aizlidot virs Somālijas robežas un tur viņus izlaist mājās. No 5 km augstuma un bez izpletņiem.

  • <cite class="fn">arnolds</cite>

    Tie ir trakaki par dzivniekiem. Labi, ka Latvija neielaiz. Ari LB neielaiz, bet vini pamanas, cukas. Nosaut .

Leave a Comment