Pazīmes, kas liecina, ka partneris ir ar zemu emocionālās inteliģences līmeni; īpaši #3

la28_2

1. Viņš nespēj kontrolēt savas emocijas

Cilvēki, kas spēj labi izprast citus, kā likums, tiek galā ar savām negatīvajām emocijām. Ja tavu draugu (draudzeni) jebkāds sīkums spēj novest pie dusmu izgāšanas uz citiem, iespējams, viņš arī citās būtiskās situācijās nespēs izturēties toleranti un pieņemt cilvēkus tādus, kādi viņi ir.

2. Viņš nespēj saskatīt tavas vārdos nepaustās emocijas

Spēja redzēt un pareizi interpretēt signālus, kurus mēs paužam bez vārdiem – ar mīmiku, žestiem, pozu, – ir svarīga emocionālās inteliģences sastāvdaļa. Ja partneris bez tava paskaidrojuma nespēj noteikt, ka tu nejūties komfortabli un tev, iespējams, nepieciešamas viņa uzmanības izpausmes: silti vārdi, apskāviens, – būs grūti veidot uzticēšanās pilnu emocionālu saikni.

3. Viņam nav draugu

Cilvēki ar augstu emocionālās inteliģences līmeni raisa uzticēšanos un labvēlīgu attieksmi. Parasti viņiem ir draugi, ar kuriem viņi saglabā un uztur attiecības. Ja tavam iecerētajam nav tuvu draugu un viņš sūdzas, ka darbā netiek novērtēts, un attiecības ar kolēģiem ir vēsas, tie arī ir mājieni par viņa nespēju uz emocionālām attiecībām.

4. Viņš vienmēr ir mierīgs un nesatricināms

Ne tikai spēja lasīt citu cilvēku emocijas, bet arī prasme patiesi izpaust savējās, ir svarīga emocionālās inteliģences sastāvdaļa. Ja saskarsmē vienmēr ir grūti uzminēt, kā viņš jūtas šajā brīdī (it īpaši, ja parasti tu labi lasi citu cilvēku emocijas), tad, visticamāk, iekšējais jūtīgums nav viņa stiprā puse.

5. Viņa emocijas izpaužas nevietā

Viņš joko bērēs vai cilvēku lokā, kuri nav noskaņoti uz jokiem. Viņš stāsta stāstus, kas nevienam nešķiet asprātīgi un tiek uzklausīti tikai aiz pieklājības. Nē, viņi necenšas kādu apvainot vai aizskart, vienkārši viņi nesajūt, kā tiek uztverti no citu puses.

6. Viņš izvairās no cilvēkiem, kam vajadzīgs psiholoģisks atbalsts

Bēdu vai iekšējo šaubu izpausmes biedē cilvēkus ar zemu emocionālo inteliģenci. Viņi nezina, kā uzvesties, un grib izvairīties no tādām tikšanās reizēm.

7. Viņš neprot paust līdzjūtību

Bieži citas personas nomāktību, depresiju viņi vienkārši nepamana. Pat tad, ja galu galā viņš saprot, ka otrs jūtas slikti, viņš nespēj atbalstīt, sniegt siltuma sajūtu un izpaust līdzjūtību. Vairumā gadījumu viņš nejūt šādu nepieciešamību, bet pat tad, ja gribētu kaut ko pateikt, nezina, kas tas varētu būt.

8. Viņš nesajūt, ko vēsta balss tonis

Informāciju par savu emocionālo stāvokli mēs sniedzam arī ar runas intonāciju, toni. Ja partneris sarunā pa tālruni un, tevi neredzot, nespēj saklausīt, ka esi priecīga vai bēdīga, tas arī norāda, ka viņš var nepamanīt tavas jūtas.

9. Viņš nekontrolē savu balsi

Dažreiz pārāk ekspansīvas un skaļas emociju – pozitīvu vai negatīvu – izpausmes, norāda, ka cilvēks slikti apzinās un kontrolē savu iekšējo stāvokli, noskaņojumu. Tas savukārt parāda zemu empātijas līmeni.

10. Viņu neaizkustina filmas un grāmatas ar dramatisku sižetu

Māksla, kas prasa līdzpārdzīvojumu, bieži atstāj šādus cilvēkus vienaldzīgus. Maz ticams, ka viņš dalīsies izjūtās pēc kopīgas filmas noskatīšanās, žanrs pat nav svarīgs.

11. Viņš uzskata, ka emocijām un jūtām tiek piešķirta pārāk liela nozīme

Cilvēki ar zemu emocionālo inteliģenci tomēr apzinās, ka viņu spējas just līdzi, nodibināt emocionālas saiknes ar citiem ir zemas. Viņi mēģina apstrīdēt emociju nozīmi, propagandējot nesatricināmību, mieru un spēju rīkoties loģiski, saskaņā tikai ar prātu. Patiesībā emocijas ir svarīga mūsu attiecību daļa un nepieciešamas, lai pieņemtu veiksmīgus lēmumus.

12. Viņš ir vienaldzīgs pret suņiem

Tavs suns var parādīt, cik liela ir partnera emocionālā inteliģence. Suņi – vieni no dzīvniekiem, kuri atklāti parāda visu jūtu un emociju spektru. Ja cilvēks nespēj uzminēt, kādā noskaņojumā ir tavs mājdzīvnieks un pilnīgi ignorē zīmes, kuras rāda suns, uzskati, ka tas ir sava veida brīdinājums no četrkājainā drauga.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Sākums jaunai dzīvei jau šogad: https://goo.gl/3OxSEu</cite>

    Tavs pirmais online nopelnītais tūkstotis eiro vēl nekad nav bijis tik tuvu. Tas jau burtiski elpo pakausī. Pagriezies, satver to un praktiski momentāli pārsūti uz savu bankas kontu. To var atkārtot kaut ik nedēļu. Tas pat mēdz radīt dīvainu satraukumu – jo tā ir ātra, matemātiskajā statistikā un kombinatorikā balstīta, tāpēc nekļūdīga stratēģija naudas pelnīšanai tiešsaistē – dalība loterijas sindikātā, ko esmu izveidojis īpaši Latvijas cilvēkiem. Ienāc, paņem Laimīgo Lozi un pārvērt savu dzīvi sapnī!

Leave a Comment