Pieci veidi, kā sliktu dienu padarīt gaišāku – noderīgi ieteikumi!

1. Grūtāko izdari vispirms

Šo es iemācījos no žurnāla Cosmopolitan redaktores Helēnas Braunas, un es to nekad neaizmirsīšu. Katru rītu viņa pārliecinājās, ka visnepatīkamākie pienākumi ir ieplānoti pirmie, lai tas būtu runāt ar nepatīkamu klientu, vai darbinieka atlaišana. Līdzko esi ticis galā ar nepatīkamajiem uzdevumiem, tu ar prieku skatīsies uz turpmāko dienu, un tās sapulces neizskatīsies tik nepatīkamas.

2. Ieplāno “es” laiku

Džefs Veiners, “LinkedIn” priekšsēdētājs, apgalvo, ka cenšas dienā ieplānot 45 minūtes, lai pastaigātos un apdomātos. Tas palīdz iztukšot prātu. Bez e-pastiem, zvaniem, runāšanas – tikai domāšana. Tu varbūt domā, ka tev nav tādas izdevības to darīt katru dienu, bet, ja vari atrast pāris šādus brīžus visas nedēļas garumā, tu jutīsies daudz labāk. Būt jaunajam uzņēmējam nozīmē redzēt gan mežu, gan kokus, un bieži vien mēs attopamies iesprūduši starp kokiem visas dienas garumā.

3. Mazāk uztraucies par sīkumiem

Viena lieta, ko pastāvīgi var dzirdēt no veiksmīgiem cilvēkiem, ir tas, cik ļoti maz viņi uztraucas par naudu, varu, vai statusu. Kaut arī dziļi iekšienē daži no viņiem noteikti par to uztraucas, lielākajā daļā gadījumu šis apgalvojums ir patiess, un tas palīdz tikt cauri pašiem grūtākajiem brīžiem. Nav nekā sliktāka kā justies, ka viss ir atkarīgs no viena iznākuma – tas rada izmisumu. “Ja vien es tiktu pie X paaugstinājuma, viss būtu lieliski” vai arī “Ja vien X man atzvanītu, lai investētu, viss būtu kārtībā”. Ja tu vari atlaisties un ne tik ļoti uztraukties par savas nākotnes kontrolēšanu, tu atklāsi, ka tā izvērtīsies labāka nekā iztēlojies.

Lasi vēl: Kādi ir katra cilvēka maģiskie talanti pēc numeroloģiskā skaitļa?

4. Socializējies

Kad biju jaunāks, domāju, ka ilgāku stundu ieguldīšana padarīs mani veiksmīgāku un ļaus gūt panākumus. Pēc vairākiem gadiem es sapratu, ka kļūstu par ofisa zombiju. Es vēl vairāk apzinājos, ka visi, kuri ir guvuši lielākus panākumus nekā es, vienmēr dodas sabiedrībā un vakarāa izklaidējas.

Vēlāk atskārtu: ja nelīdzsvarošu visu smago darbu ar tīru izklaidi, birojā nebūšu tik efektīvs. Atpūšanās kopā ar kolēģiem vai draugiem ir lielisks veids, kā noņemt stresu un uzlabot savu ego. Strādājošās mātes mēdz tam veltīt vismazāk laika, bet tā ir kļūda – izstumt šo faktoru tikai vainas apziņas dēļ. No šī brīža es tev atļauju nolīgt auklīti un doties izklaidēties vismaz vienreiz mēnesī.

5. Atrodi sava darba terapeitu

Šis cilvēks cilvēks patiesībā nav terapeits, bet gan kāds, kuram, tu jūti, var uzticēt gandrīz visu – piemēram, kad tev ir bijusi draņķīga diena, jo boss uz tevi sabļāva, tu vari piezvanīt viņai/viņam un nolaist tvaiku bez sekām.

Veiksmīgiem cilvēkiem mēdz būt biznesa partneris, kurš arī darbojas kā viņu darba terapeits – kāds, pret kuru viņi var nolaist savu aizsardzību un vienkārši izrunāt ikdienas grūtības. Gandrīz visi no mums darbā ir kareivji, bet tas nenozīmē, ka mums ir jāslēpj savas emocijas vai jācenšas tās aprakt. Būt spējīgiem izrunāt to, kas ar mums notiek, ikdienas labos un sliktos brīžus, ar kādu, kuram uzticamies, var padarīt dzīvi daudz vienkāršāku. Tiklīdz tu izpaud savas bažas, tās pazūd līdz ar iziešanu no biroja.

Avots:

Leave a Comment