1. Miltu izstrādājumi
Ja maize vai bulciņas tiek uzglabātas ledusskapī, tās daudz ātrāk sacietē. Lai maize, bulciņas un cepumi pēc iespējas ilgāk saglabātu savu svaigumu, tos visus vajadzētu uzglabāt speciālās maizes kastēs.
2. Kartupeļi
Ja kartupeļus uzglabā ledusskapī, tad tajos esošā ciete sāk pārvērsties cukurā, kas bojā kartupeļu garšu un aromātu.
3. Tomāti
Tomāti ledusskapī kļūst ļoti mīksti un zaudē savu patīkamo aromātu.
4. Sīpoli
Lai sīpolu garša un aromāts saglabātos tikpat piesātināts, neuzglabājiet tos ledusskapī.
5. Augļi ar cietām sēklām
Tāpat kā augiem, arī augļiem ir ir nepieciešams gaiss un saules gaisma. Pateicoties tam, tie spēj pilnībā nobriest un kļūst daudz garšīgāki un sulīgāki.
6. Veselas melones
Ja vesela melone tiek uzglabāta ledusskapī, tad tā sāk zaudēt organismam vērtīgos antioksidantus. Šis likums ir attiecināms tikai uz veselām, vēl nesagrieztām melonēm.
7. Āboli
Ja vēlaties, lai āboli paliktu svaigi un aromātiski, neuzglabājiet tos ledusskapī.
8. Ķiploki
Atrodoties vietā ar zemu temperatūru, ķiploki zaudē savu apbrīnojamo garšu, caurvijot ar to pilnīgi visus produktus, kas vēl bez tiem atrodas ledusskapī.
Lasi vēl: Patiesība par vīnu glabāšanu – cik ilgi tos var uzglabāt atvērtus un kā tas ietekmē garšu
9. Malta kafija
Neskatoties uz to, ka kafijas pupiņas ir jāuzglabā vēsā vietā, nelieciet tās ledusskapī. Tur tās piesūksies ar mitrumu un zaudēs savu garšu. Kafiju un kafijas pupiņas vislabāk ir uzglabāt slēgtā traukā kādā virtuves plauktā.
10. Asās mērces
Ledusskapī tās zaudē savu asumu. Tāpat no aukstuma mainās arī to konsistence.
11. Medus
Medus uzglabāšana ledusskapī pilnīgi noteikti nepaildzina tā derīguma termiņu. Zemā temperatūrā tas vienkārši kļūst daudz cietāks.
12. Garšvielas
Pēc ilgstošas atrašanās ledusskapī garšvielas zaudē savu patīkamo aromātu.
13. Baziliks
Aukstums nogalina bazilika garšu. Lai tas saglabātu svaigumu, vislabāk to glabāt ūdenī. Ūdeni jāmaina ik pēc 3 dienām.