Produkti, kurus steidzami vajadzētu pārtraukt lietot uzturā

Kaitīgi produkti:

1. Kūpinātas desas

Sliced salami and ham on plate, overhead view

No 2015. gada oktobra vārds “desa” oficiāli ir iekļauts kancerogēno produktu sarakstā, lai gan jau pirms tam šis vārds ir bijis cieši saistīts ar visu kaitīgo. Kas attiecas tieši uz kūpinātajām desām, tad visus draudus nes tieši tas, ka šīs desas jau sen kā neviens nekūpina, jo mūsdienās ražotāji šim nolūkam izmanto speciālus šķidrumus, kuri satur visu to, kas ir bīstams veselībai. Vārītās desas, protams, nav ne kripatiņu veselīgākās, jo tās tiek izgatavotas no ģenētiski modificētas sojas.

2. Zemesrieksti 

Peanuts

Jūs visu šo laiku noteikti maldīgi domājāt, ka šis ir pavisam nekaitīgs augu izcelsmes produkts. Daudzi noteikti uzskatīja, ka zemesrieksti kā jau visi pārējie rieksti ir ne tikai nekaitīgi veselībai, bet pat ļoti vērtīgi, taču mums nāksies Jūs apbēdināt – bez petūnijas gēna, kas ir ļoti indīgs, zemesrieksti nespētu tik ilgi saglabāties, līdz ar to zemesrieksti ir gēnu inženierijas produkts, kuru neēd pat kukaiņi, tāpēc šis produkts noteikti nekavējoties būtu jāizslēdz no savas ēdienkartes!

3. Sarkanie ikri

Salmon caviar on spoon, close-up

Savā sākotnējā formā un mazās devās sarkanie ikri ir ļoti vērtīgi un droši vien, ka kaut kur Kamčatkā arī kāds tos var dabūt svaigus, mazsālītus un ar visām Omegas – 3 taukskābēm, taču ikri saglabāties spēj ļoti neilgu laiku un to derīguma termiņš noteikti ir mazāks par transportēšanas laiku no to dzimtās vietas, līdz ar to izejas ir divas – sasaldēt šo produktu vai arī stipri sasālīt, bet ir arī trešais variants, kas mūsdienās ir ļoti populārs variants – pievienot ikriem urotropīnu vai citronskābi, bet beigās no tā visa sanāk formaldehīds. Mazsālīti ikri – tā ir inde! Ja ražotājs pats godīgi brīdina, ka ikri ir stipri sālīti un saldēti, tad tas būs nedaudz drošāk – ne visai garšīgi, bet ne tik nāvējoši kaitīgi.

4. Ledenes

hard-candy-130729

Padomju laikos ledenes bija produkts, kuru mūsdienās sauktu par eko, bet tagad ražotāji neuzņemas ražot ledenes bez stipras ķīmijas klātbūtnes, jo tas nebūtu rentabli. Populārs ir eksperiments, kurā piedāvā viegli samitrinātu ledeni uzlikt uz galdauta un paskatīties, kas tad īsti notiek – pēc pāris stundām ledene jau ir izurbusies cauri galdautam. Noteikti nav jābūt apveltītam ar lielu fantāziju, lai saprastu, kas tādā gadījumā notiek ar Jūsu kuņģi.

5. Šprotes

55

Ne jau par velti Latvijas šprotes Latvijā neviens neēd, bet tās tiek eksportētas uz Krieviju. Tas, protams, ir joks, taču apzinīgie šprotu ražotāji jau nemaz neslēpj to, ka šis produkts satur kancerogēno vielu benziprēnu, kurš, uzkrājoties organismā, var novest pie letāla iznākuma.

6. Piena produkti ar ilgu derīguma termiņu 

MilkDrink_large

Mēs jau esam aizmirsuši, kā izskatās un garšo piens, kas ir dabisks un ātri bojājas, jo mūsu dzīves realitāte ir tāda, ka pasterizētais piens mūsu ledusskapjos atvērtā veidā spēj glabāties nedēļām ilgi. Speciālisti apgalvo – ja piena derīguma termiņš ir līdz divām nedēļām, tad tas vēl ir kaut cik pieņemami, taču, ja tās pārsniedz divu nedēļu robežu, tad tas nozīmē, ka produkta iepakojumā ir antibiotikas – secinājumus izdariet paši!

7. Arbūzi

watermelon_texture1536

Agrāk arbūzi veikalu plauktos parādījās ne ātrāk kā augusta beigās, bet šodien tie ir pieejami visu cauru gadu un līdz ar to pieaug arī saindēšanos skaits, jo nezinošie patērētāji mierina sevi ar domu, ka arbūzs taču ir veselīgs arī janvārī, bet uzmanība būtu jāpievērš tam, ka janvāris noteikti nav arbūzu sezonas laiks, līdz ar to visi veikalā pieejami arbūzi ir izaudzēti ar ķīmijas palīdzību, tādā veidā padarot tos par vienu kaitīgajiem produktiem.

8. Vistas

Close-up of raw chicken with vegetables

Vistas gaļa mūsdienās ir ļoti iecienīta, bet šodien veikalu plauktos ir atrodama tikai broileru gaļa un broileru audzēšanā, kā mēs visi jau to zinājām, tiek pielietoti augšanas hormoni. Nelaimīgie cālēni saņem milzīgu daudzumu sieviešu hormonu, ieskaitot progesteronu, bet pēc tam šāda gaļa kļūst ļoti bīstama, it īpaši vīriešu kārtas pārstāvjiem.

9. Kausētais siers 

93

It kā jau ēšanas kultūra ir ļoti mainījusies un kausētais siers, šķiet, vairs nav tik populārs, taču statistika liecina, ka patērētāji savā uzturā vēl joprojām lieto ļoti daudz šī dīvainā produkta, kas, kā ārsti saka, absolūti nav sagremojams Jūsu kuņģim.

10. Saldie gāzētie dzērieni

soft-drinks

Par šo produktu un tā kaitīgumu tiek runāts jau ilgi, mēs taču visi zinām, cik kaitīga ir koka – kola un tai līdzīgie dzērieni, jo tie ir cukura, ķīmijas un gāzu maisījums – nāvējošs kokteilis, kas maksimāli ātri pa visu organismu izplata kaitīgās vielas un bieži vien izsauc saindēšanos, kuru mēs ne vienmēr spējam diagnosticēt. Slavens fakts par koka – kolu ir tāds, ka tā novērš kaļķakmeni un rūsu, kas nozīmē to, ka tā spēj “saēst” kuņģa sieniņas un, neskatoties uz šo briesmīgo faktu, tā satur arī veselībai bīstamu cukura koncentrāciju uz katriem 100 ml.

 

Leave a Comment