Zefīru recepte – bieži mēs ņemam produktus no veikala plauktiem un neaizdomājamies, ka daudz ko no mūsu groza satura pirkumiem var pavisam vienkārši pagatavot mājās. Patiesībā zefīrs – nav sarežģīts konditorejas izstrādājums. To gatavo uzputojot ogu biezeni un olu baltumus ar cukuru, lai gan pirmsākumos saldinātāja vietā izmantoja medu.
Kulināri no Francijas, pagatavojot zefīru (tulkojumā no franču val.-“viegls vējiņš “) pārveidoja tradicionālās krievu pastilas recepti, eksperimentējot ar olu baltumu skaitu. Pateicoties pareizām olu baltuma proporcijām, zefīrs sanāca ļoti viegls un gaisīgs.
Mūsdienās zefīru gatavo ne tikai visiem pierastajā baltajā krāsā. Bieži to pārlej ar šokolādi, pārber pāri riekstus un vēl maina krāsu ar dabisku krāsvielu palīdzību.
Lasi arī: Vienkāršs kā 5 kapeikas, garda biezpiena deserta recepte
Zefīra pagatavošana – nav ilgs un sarežģīts process. Viss ir pavisam vienkārši. Var pagatavot daudz zefīra veidu: klasisko, ābolu, zemeņu, plūmju u.t.t.
Lasi tālāk, lai uzzinātu recepti
Un cik tad ābolu?
Vai tiešām tikai no cukura, želantīna, citronskābes un sodas sanāk zefīrs? Kur tad vismaz pieminetās olas, par biezeni nemaz nerunājot, jebšu šīs sastavdaļas katram uz čuju un ņuhu jāpievieno kā teikts iepriekš: eksperimentējot ar olu baltumu skaitu.
Es pašlaik kuļu. Ābolus neliku. Masa izskatās kā pusputots putukrējums! 😀 roka sāp, bet ceru ka izdosies zefīriņi
Vai tur tiešām sanāk zefīri?
Ir kādas atsauksmes par šo recepti?
Nekas vairāk kā izplūdušas pankūciņas tur nesanāk.
Sviests 😀
Tad,kad uzvārās sīrups,tad vēl vajag 5-7 minūtes maisot pavārīt. Zefīri sanāca ļoti labi!!!