Zefīru recepte- Zefīra pagatavošanas noslēpumi
Ja gribat pagatavot ābolu zefīru, tad biezenim jābūt biezam. Labi izmantot ceptus “Antonovkas” ābolus. Tāpat derēs jebkuri āboli, kuri labi cepās.
Atkarībā no receptes, zefīrs sacietē no 1 līdz 5 stundām istabas temperatūrā. Pēc tam zefīru nepieciešams pažāvēt (atkal istabas temperatūrā) vēl aptuveni diennakti. Tā izveidojas plāna garoziņa.
Ja receptē aizvieto trešdaļu cukura ar glikozes sīrupu, tad zefīru varēs ilgāk uzglabāt. Izžāvējot viducis paliks maigs.
Lasi arī: Citronu zefīra kūka. Novērtēs ģimene un ciemiņi!
Lai zefīrs turētu formu, masai jābūt labi uzputotai, kā parastam olbaltuma krēmam. Tādēļ nežēlojiet laiku un spēkus. Rezultāts ir tā vērts.
Zefīru recepte- Klasiskais zefīrs
Klasiskā baltā zefīra pagatavošana sākās ar želatīna un cukura sīrupa vārīšanu. Galvenais zefīra pagatavošanā – vienmērīgi uzputot masu, lai panāktu pareizo konsistenci.
Neliels noslēpums, ja esat nolēmuši pagatavot zefīru mājās, tad obligāti parūpējaties par koka dēlīšiem, kurus vajadzēs labi samērcēt ūdenī.
Sastāvdaļas:
Želatīns 60g
Cukurs 1 kg
citronskābe 1.tējk
soda 0,5 tējk.
Pagatavošanas veids:
Sāciet gatavot sīrupu. Ieberiet cukuru nelielā katliņā un aplejiet ar auksta ūdens glāzi. Uzlieciet katlu uz vidējas uguns un bieži maisot, sagaidiet ūdens vārīšanos.
Sīrupa pagatavošanas laikā uzbriediniet želatīnu. Uzlejiet tam 100g ūdens.
Pēc tam, kad cukurūdens uzvārīsies, pievienojiet uzbriedināto želatīnu un pēc tam noņemiet katliņu no uguns. Turpiniet maisīt masu līdz pilnīgai želatīna izšķīšanai sīrupā. Pie tam sekojiet lai saturs pilnībā neatdzistu.
Pēc tam, kad želatīns izšķīdīs, uzputojiet vidējā ātrumā ar mikseri iegūto masu 5 minūšu garumā.
Tālāk pievienojiet masai citronskābi, sodu un turpiniet putot vēl 10 minūtes. Ļaujiet zefīra masai ievilkties 20 minūtes.
Pēc tam izlieciet zefīra masu uz koka dēlīšiem, nelielu apaļu plācenīšu veidā un ļaujiet tiem sacietēt. Gatavo zefīru noņemiet no dēlīšiem ar naža palīdzību.
Zefīru recepte: vērtīgās īpašības
Zefīrs sastāv no augļu biezeņa, tādēļ tajā ir pavisam maz tauku. Tas satur pektīnu, kas izvada no organisma smago metālu sāļus. Zefīrs tāpat uzlabo gremošanas sistēmu un pazemina holesterīna līmeni asinīs.
Zefīra sastāvā ir dzelzs, fosfors un kalcijs, tāpat arī šķiedrvielas, kas normalizē zarnu trakta darbību.
Lasi arī: Vienkāršs kā 5 kapeikas, garda biezpiena deserta recepte
Protams, aizrauties ar zefīru nevajadzētu, jo tas satur lielu daudzumu ogļhidrātus un cukuru.
Pērkot zefīru veikalos, vajag uzmanīgi lasīt sastāvu. Ik pa laikam tam pievieno ķīmiskus aromatizatorus un krāsvielas, kas spēj nodarīt ļaunumu organismam, piemēram izraisīt bērniem diatēzi.
Video krievu valodā ar zefīra pagatavošanu:
Un cik tad ābolu?
Vai tiešām tikai no cukura, želantīna, citronskābes un sodas sanāk zefīrs? Kur tad vismaz pieminetās olas, par biezeni nemaz nerunājot, jebšu šīs sastavdaļas katram uz čuju un ņuhu jāpievieno kā teikts iepriekš: eksperimentējot ar olu baltumu skaitu.
Es pašlaik kuļu. Ābolus neliku. Masa izskatās kā pusputots putukrējums! 😀 roka sāp, bet ceru ka izdosies zefīriņi
Vai tur tiešām sanāk zefīri?
Ir kādas atsauksmes par šo recepti?
Nekas vairāk kā izplūdušas pankūciņas tur nesanāk.
Sviests 😀
Tad,kad uzvārās sīrups,tad vēl vajag 5-7 minūtes maisot pavārīt. Zefīri sanāca ļoti labi!!!