Sīpolu nomizojiet un smalkie sagrieziet. Dziļā kastrolītī (ar biezu apakšdaļu) – uzsildiet olīvu eļļu un uz tās apcepiet sīpolu gabaliņus līdz mīkstumam.
Pieberiet klāt rīsus pie sīpoliem un gatavojiet, maisot, no 1 līdz 2 minūtēm. Uz blakus degļa uzsildiet buljonu. Ar zupas kausu pārlejiet pusi no buljona klāt rīsiem, pieberiet sāli un piparus.
Gatavojiet risoto uz vidēja uguns, pielejot klāt buljonu, sekojot līdzi tam kā tas iesūksies rīsos (ir svarīgi, lai tas iesūcas rīsos). Vistas gaļu sagrieziet gabaliņos un pievienojiet pie rīsiem gatavošanas beigu fāzē, un samaisiet.
Sarīvējiet sieru!
Pirms pasniegšanas sieru pievienojiet klāt rīsiem, uzmanīgi samaisiet un uzreiz pa porcijām salieciet uz šķīvjiem. Ēdienu pasniedziet karstu!
Avots: passion.ru