Gatavojot vasarīgus salātus, grilējot, cepot un konservējot dārzeņus nākamajai ziemai, bez sāls neiztikt.
Kādu sāli labāk izvēlēties – ierasto balto vai Himalaju rozā, kas nu jau dabūjams ne tikai īpaši smalkos pārtikas veikalos, bet gandrīz visos lielveikalos? Himalaju sāli, kā liecina nosaukums, iegūst Himalaju kalnu pakājē Pakistānā 300 līdz 600 metru dziļumā. Pirms trīssimt miljoniem gadu tajā vietā atradies okeāns. Apjomīgu ģeoloģisko izmaiņu rezultātā okeāna dibens pacēlies un milzīga spiediena ietekmē sāls, kas nokļuva uz Zemes, uzsūca apkārtējo elementu īpašības. Tā Himalaju sāls ieguva savu unikālo sastāvu. Tajā ir vairāk nekā astoņdesmit minerālvielu – jods, dzelzs oksīds, magnēzijs, varš, selēns, cinks un citas.
Spied tālāk, lai uzzinātu Himalaju sāls svarīgākās īpašības.