Rudens klāt un kaites arī. Uzzini, kuras zāles NEKAD nelietot ar alkoholu!

Plaušu karsonis, bronhīts, stipra saaukstēšanās
Senatnē klosteros plaušu karsoni, stipru saaukstēšanos vai bronhītu ārstēja ar ķiploku eļļu. Eļļas pagatavošanai ķiplokus rūpīgi saberž ar sāli, pieliek dzīvnieku izcelsmes taukus (cūku iekštaukus, speķi vai sviestu). Uz 100 g tauku ņem 5-8 daiviņas ķiploku un nedaudz sāls. Ķiploku eļļu lieto iekšķīgi karstu pa 1-2 tējkarotēm 1-3 reizes dienā. Ar to ierīvē arī krūtis un izmanto kompresēm.

Stiprs klepus, paaugstināta ķermeņa temperatūra
Pret stipru klepu un karstumu palīdz ķiploka izvilkums degvīnā. Desmit sīki sasmalcinātas ķiploku galviņas aplej ar litru degvīna un nostādina 8-10 dienas siltā vietā. Jo ilgāk izvilkums nostāvas, jo tas ir labāks. Lieto pa ½ tējkarotei 2-3 reizes dienā.

Re, kā!
Indiešu jogas apgalvo, ka cilvēkam, kurš katru ziemu 40 dienas pēc kārtas staigā basām kājām pa sniegu, neviena kaite nespēj piemesties. Pastaigas ilgums – no vienas līdz desmit minūtēm. Taču šādam “varoņdarbam”, protams, jāgatavojas laikus – vismaz 2 mēnešus iepriekš kājas no rītiem jāskalo vēsā, bet pēc tam aukstā ūdenī un pēc procedūras jānosusina sausas.

Aspirīns nekādā gadījumā nav savienojams ar alkoholu. Lietojot aspirīnu vai to saturošus medikamentus vienlaikus ar spirtotajiem dzērieniem, tas paaugstina etilspirta koncentrāciju asinīs, paātrina paģiru iestāšanos un pastiprina to izpausmi. Šāda aspirīna iedarbība saglabājas četras stundas pēc alkohola lietošanas.

Leave a Comment