Sāls diēta palīdz izvairīties no pumpām

Par sāls labumu un kaitīgumu cilvēki strīdas jau sen. Vieni to sauc par naturālo antidepresantu. Citi – par „balto indi”, kas dubulto risku saslimt ar hipertoniju un pat vēzi, īpaši vīriešiem. Vienā no neseniem pētījumiem, kas publicēti žurnālā Cell Metabolism, papildināja vēl vienu punktu ar „pluss” zīmi.

Rāgsburgas universitātes Vācijā zinātnieki noskaidroja, ka diēta ar augstu sāls saturu, palielinot nātrija līmeni ādā, īpaši jauniem cilvēkiem, un palielinot imūno šūnu makrofāgu aktivitāti, var aizsargāt no pumpām un citām nepatikšanām, kuras izraisa baktērijas, kas atbild par cīnu ar baktērijām.  

            Eksperimentu, kuru veica ar pelēm, kas pēc ilgstošas sāls lietošanas lielā daudzumā, daudz ātrāk tika galā ar infekcijām, nekā viņu sugas brāļi no kontroles grupas. Sāls diētas iedarbība uz cilvēka ādu pagaidām nav izpētīta, bet sola būt analogs rezultāts.

            Profesors Džonatans Jančs paskaidroja: „Līdz šim brīdim sāli uzskatīja kā negatīvu diētas sastāvdaļu. Mums ir labi zināms, ka sāls var negatīvi iedarboties uz sirds-As**svadu sistēmu. Nesenie pētījumi ir parādījuši, ka pārmērīgs sāls daudzums var iespaidot autoimūno slimību progresēšanu. Tomēr mūsu pētījumi parāda, ka nevajag būt kategoriskiem, novērtējot šī komponenta lomu. Palielinātais sāls daudzums ēdienā palīdz organismam cīnīties ar infekcijām. Iespējams, ka tā bija viena no metodēm, ar kuras palīdzību mūsu senči cīnījās ar infekcijām – ilgi pirms antibiotiku izgudrošanas.

            Pastāv pieņēmums, ka organismam ir nosliece palielināt nātrija saturu infekcijas skartā ādas rajonā. Vācu zinātnieki plāno turpināt savus pētījumus.

Avots: www.passion.ru

COMMENTS

Leave a Comment