Šī sieviete internetā tirgo savu… krūts pienu

22 gadus vecā sievietei no Leominsteres, Herfordšīrā, šī ideja ienākusi prātā, kad viņa televizora ekrānā redzējusi interviju par šo tematu.

„Sākumā es iedomājos, ka varētu ziedot to Slim**cai, bet tur tiek veikta izmeklēšana un ņemtas analīzes, to darīt es nevēlējos. Nodomāju, ja jau man tā ir par daudz, kādēļ gan to nepārdot?” pastāsta Džeida.

Jaunā māmiņa izpētīja, cik tad internetā maksā krūts piens, kā atklājies – 200 ml maksā līdz pat 19 Eiro, viņa drīz vien reģistrējusies un sākusi pienu pārdot Only The Brest mājaslapā.

Šī mājaslapa ir vieta, kur mātes var iegādāties vai pārdot dabīgu krūts pienu.

Drīz pēc sludinājuma publicēšanas, Džeida veica pirmo darījumu, pārdodot 900 ml krūts piena un nopelnot 82 Eiro.

Viņa pastāstīja, ka pirmais pircējs bijis aptuveni 50-60 gadus vecs vīrietis un lielākā daļa pārējo pircēju arī bijuši vīrieši.

Viņas ģimenei un draugiem to uzzinot radušās dalītas jūtas. Draugi uzskatījuši šo ienākumu avotu par ļoti dīvainu nodarbošanos.

Kāda cita sieviete, Nataša, kas ļāvusi publicēt tikai savu vārdu, pastāstīja: „Es ievietoju sludinājumu, cerot, ka varēšu šādā veidā palīdzēt kādam bērnam, kam tas ir vajadzīgs. Bet, pēc mēneša es pārdomāju, jo pienu, lielākoties, iegādāties vēlējās vīrieši. Es vēlējos palīdzēt ģimenēm un bērniem, nevis vīriešiem, kas vēlas zaudēt svaru vai iegūt kādu labumu Vese***ai.”

Vese***as aprūpes profesionāļi pastāstījuši, ka krietni paaugstinājies fetišistu, kultūristu un vēža slimnieku skaits, kas iegādājās krūts pienu. Patiesībā, cilvēkiem būtu jāzina, ka krūts piens var būt pat kaitīgs Vese***ai.

Eksperimenta ietvaros, tika pārbaudīti 12 krūts piena paraugi, četros no tiem atklājās E.coli baktērijas, kas izraisa kandidozi un viens no šiem paraugiem saturēja pseudomonas aeruginosa baktērijas, kas 2012. gadā,  izraisījušas vairāku jaundzimušo nāvi Belfāstā.

Pārtikas standartu aģentūras pārstāve paskaidrojusi, ka krūts piena pārdošana internetā nav nelegāla, tomēr, ja krūts piens nebūs pārbaudīts un atzīts par drošu, tā pārdevējām var tikt piemērots naudas sods.

Viņa piemetina: „PSA neiesaka lietot uzturā internetā iegādātu krūts pienu. Pārdevējām būtu jāpierāda, ka piens ir iegūts higiēniskos apstākļos un, ka tajā nav kaitīgu vīrusu un baktēriju.”

Avots: bbc.com

COMMENTS

Leave a Comment